Badminton slaat aan bij 'Sjors Sportief'

RUCPHEN - Badmintonvereniging “de Meppers” mag vier nieuwe leden verwelkomen. De basisschool scholieren deden mee aan het Sjors Sportief programma en mochten enkele keren gratis mee komen spelen om eens te zien of badminton iets voor hen was.

De gratis trainingen zijn achter de rug en alle vier hebben zij besloten om het volgende seizoen hun vaardigheden op het gebied van badminton verder uit te gaan breiden. De vereniging is blij met deze 100% score.
“Het Sjors Sportief programma is een project waarbij alle basisschoolleerlingen de mogelijkheid krijgen om op laagdrempelige wijze kennis te maken met alle sporten binnen de gemeente. Door mee te doen aan Sjors Sportief kunnen kinderen hun talenten verkennen zonder direct lid te worden.” Zo werd de doelstelling beschreven. Voorheen hadden we het “Kind Fit” project, maar omdat dit een dubbel zou zijn, is besloten om het “Kind Fit” op te laten gaan in het Sjors Sportief.

Speelavonden
Het viertal (van verschillende scholen) kwam in april voor hun drie speelavonden. Het was een rommelig begin omdat in verband met schoolvakanties en een evenement in de sporthal de Vijfsprong, de trainingen regelmatig uitvielen. Om toch wat structuur in te bouwen werd gewoonweg besloten dat de eerste kennismakingen in april niet mee zouden tellen en in mei ging het kwartet gewoon verder met hun drie trainingsavonden. Het beviel hen zo goed dat zij besloten lid te worden.
De vereniging is hier uiteraard zeer blij mee en de kids blijven gewoon mee spelen tot het eind van dit seizoen en mogen mee met de afsluit-speldag op 22 juni. [l]