KBO leden genieten van een mooie en zonnige dagreis. FOTO THEO HAGEDOORN
KBO leden genieten van een mooie en zonnige dagreis. FOTO THEO HAGEDOORN Theo Hagedoorn KBO Rucphen

Zeer geslaagde dagreis KBO Rucphen

RUCPHEN – Op woensdag 22 mei heeft de KBO afdeling Rucphen, een zeer geslaagde dagreis georganiseerd. Voor deze mooie dagreis hadden zich een 58-tal KBO leden opgegeven.

Om 9 uur vertrok de volle bus vanuit Rucphen naar Dussen, waar de ambachtelijke klompenmakerij “Den Dekker” werd bezocht. Hier werd ons gezelschap onthaald met koffie en gebak. Na genoten te hebben van deze heerlijke traktatie, werd er een bezoek gebracht aan de werkplaats, alwaar een demonstratie klompen maken gegeven werd. Na deze zeer interessante en leerzame demonstratie kon er aangeschoven worden aan een goed verzorgde lunch, waarbij de buikjes volop gevuld konden worden. Hierna kon men nog even in de winkel rondsnuffelen om enkele souvenirs voor thuis te kopen. Rond de klok van kwart voor één in de middag vertrok de bus om verder te gaan naar de volgende bestemming Kerkdriel in de Bommelerwaard, in het noorden van de Waal, aan de oostkant van de Maas en de Zandmeren, welke meren ontstaan zijn door de winning van zand en grind. Hier gingen wij aan boord van het partyschip “Domani”, voor een twee uur durende rondvaart over de Maas en recreatieplas “de Zandmeren”.
Rond de klok van vier uur vertrok de bus, voordat er huiswaarts gereden werd, richting Wagenberg, alwaar in restaurant “De Ruif”, ter afsluiting een heerlijk diner geserveerd werd. Om 20.00 uur arriveerde de bus, na een heel gezellige en zonnige dagreis, weer in Rucphen.
Iedereen had volop genoten van deze mooie dagreis en trokken voorzien van leuke aandenkens aan deze fantastische dag, zeer tevreden huiswaarts. Op het einde van deze dag hadden zich 11 nieuwe KBO-leden aangemeld bij onze afdeling, gesteund door hun positieve ervaring van deze zeer geslaagde dagreis. [l]