Gejuich bij de opening. FOTO CORINE ROKS
Gejuich bij de opening. FOTO CORINE ROKS Foto: Corine Roks

Nieuwe handbalvelden HV Orion geopend

RUCPHEN – Gejuich bij de feestelijke opening van de twee nieuwe handbalvelden van Handbalvereniging Orion aan De Baanvelden in Rucphen. Dit officieel moment vond afgelopen vrijdag plaats in het bijzijn van wethouder sport, Martien de Bruijn. Een van de verharde velden is volledig gerenoveerd en op de plaats van het grasveld is een splinternieuw wedstrijdveld gerealiseerd. Ook zijn de velden voorzien van nieuwe, toekomstbestendige omheining.

DOOR CORINE ROKS

Na dit officiële moment volgt een korte toespraak van voorzitter HV Orion, Martijn Buijs, en wethouder De Bruijn. De jeugd heeft de eervolle taak de nieuwe banen voor het eerst in gebruik te nemen. Fanatiek wordt er getraind terwijl de ouders een drankje nuttigen op het aangrenzende terras.

Gelijkwaardig

"We hebben even geduld moeten hebben, maar des te beter pakt deze renovatie slash vernieuwing uit", laat de voorzitter weten. Tijdens de renovatie van het oude wedstrijdveld bleek al snel dat met wat extra aanpassingen een zo goed als nieuw wedstrijdveld gerealiseerd kon worden. "We hebben nu twee gelijkwaardige velden, een voordeel voor de competities", vult Buijs aan.

Keuzes

Het grasveldje naast het clubgebouw staat genomineerd voor de aanleg van een evenementenveld. De Bruijn hierover: "Dit perceel heeft bestemming sport maar er moet nog een besluit komen voor de definitieve invulling". De renovatie van de velden, de aanleg van een parkeerplaats op de plek waar nu het clubgebouw van AVR staat, en de aanleg van groen, komt op een kostenpost van een kleine honderdvijftig duizend euro. Een bedrag dat de gemeente Rucphen financiert. "We vinden het belangrijk dat onze jeugd kan sporten en hierin keuzes heeft", aldus de wethouder. De handbalvereniging heeft aan jeugd geen gebrek. Onder de 91 leden bevinden zich 65 jeugdleden.

Clubgebouw

Cees Neggers, voorzitter van de Stichting Sportaccommodatie Ormi, over het clubgebouw: "Het gebouw wordt gedeeld met Hockeyclub Mistral. Dit is vanaf het begin zo bepaald, waarvoor destijds ook de stichting is opgericht. Het onderhoud is voor rekening van beide clubs". De renovatie van het dertig jaar oude clubgebouw stond al langer op de agenda, maar lang bleef onzeker of deze locatie gehandhaafd zou blijven. Toen de plannen eindelijk definitief werden, konden de clubs aan de slag met hun make- over. Inmiddels heeft de handbalvereniging de douches vervangen. Drie aparte douchruimtes voor de drie kleedruimtes in plaats van één.

Gezelligheidstoernooi

De handbalvelden zijn precies op tijd klaar voor het gezelligheidstoernooi dat op 10 juni staat gepland. Het schoolhandbaltoernooi voor de groepen vier en vijf is verplaatst naar eind september/ begin oktober. Gevolgd door de groepen zes, zeven en acht die een week later op de woensdagmiddag aan de beurt zijn. In de nabije toekomst wil de gemeente Rucphen de toegang tot De Baanvelden aantrekkelijker maken, met een meer open wegenstructuur. Hierin schuilt een nieuwe uitdaging voor dit complexe sportcluster dat de gemoederen al jaren bezighoudt. Maar geduld loont, zo blijkt wel tijdens deze feestelijke en sportieve vrijdagavond.[l]