Lorre, Kaylee, Floran en Myrcélla. FOTO VERA OOMEN
Lorre, Kaylee, Floran en Myrcélla. FOTO VERA OOMEN Foto: Vera Oomen

Lovende recensies voor Sprundelse Kaylee

SPRUNDEL - De interesse voor audio- visuele vormgeving zat er al vroeg in bij Kaylee Embregts uit Sprundel. Al op acht jarige leeftijd maakte zij vakkundig videofilmpjes, die zij deelde met familie en vrienden. Niet verwonderlijk dat zij na de vmbo koos voor een studie in die richting. Nu, als derdejaars studente AV- Specialist aan het Zoomvliet College in Bergen op Zoom, heeft zij haar debuut in de filmwereld in de pocket.

DOOR CORINE ROKS

Op woensdag 22 mei ging haar eerste film in première. De recensies waren lovend. "In bioscoop Cinema Kiek in de Pot Bergen op Zoom. De zaal was zowat uitverkocht. Na afloop ben ik overladen met complimentjes. De mooiste reactie kwam van een kindje dat me vroeg wanneer de film weer gedraaid gaat worden, zodat ze hem nog een keer kan zien", steekt de negentienjarige Kaylee van wal.

Doelgroep

Onder de honderd en tachtig bezoekers bevonden zich zo'n vijftien kinderen. En laat dat nou precies de doelgroep zijn. "Twee feeën, een goede genaamd Lorre en een slechte, Floran, stellen elkaar op de proef. Gedurende de dertig minuten tellende film ontstaat er tussen die twee een vriendschap met een verrassende scené als slot", tipt Kaylee. De hele productie en regie van de film zijn het werk van de studente. "Van het script tot de montage, en alles dat daartussen zit. Mijn stagebegeleider kwam met het voorstel voor deze fantasiefilm. Hij was bekend met mijn fascinatie voor het genre fantasy, en mijn voorkeur voor het maken van kinderfilms. Hij had vertrouwen in mijn doorzettingsvermogen, iets dat bij een filmproductie een must is, zo heb ik ervaren", concludeert de filmproducente.

Middeleeuwen

In de zomer van 2018 schrijft ze haar script, waarna de studente aan de slag gaat met de productie. "De film speelt zich af in de Middeleeuwen, landgoed Wouwse Plantage leende zich hier uitstekend voor. Ik werd getipt voor deze bosrijke omgeving. De rentmeester van het landgoed was direct enthousiast en stelde het kasteel en landerijen beschikbaar". Na twee auditierondes kiest Kaylee zeven acteurs die uiteindelijk in de film acteren. Via via regelt zij een atelier waar de door haar ontworpen kostuums worden vervaardigd. Over het budget zegt zij: "Ik heb alles via crowdfunding en sponsoring kunnen bekostigen. De acteurs, en alles daaromheen als het maken van kostuums, visagie, en figuranten zijn op basis van non-profit tot stand gekomen. Geweldig hoe we met de gehele crew dit hebben bereikt", waarmee zij doelt op de belangeloze inzet van familie, vrienden en relaties in de filmwereld.

Draaidagen

Vier lange draaidagen gingen aan de film vooraf, Kaylee heeft alle facetten van 'the making of' doorlopen. Om op de vraag van het kindje tijdens de première terug te komen antwoordt Kaylee: "We houden de film in eigen beheer, te volgen op facebook. We hopen 'Lorre' onder de aandacht te brengen op filmfestivals en bij lokale omroepen. En wie weet biedt dit weer nieuwe perspectieven". Nu de première achter de rug is, focust de studente zich op haar afstudeerproject en een baan in de filmtheater of videowereld. Ze heeft met de film Lorre haar professionaliteit getoond, goed voor een gouden rand om haar Curriculum Vitae.[l]

Om de ontwikkelingen te volgen bezoek fb: www.facebook.com/filmlorre