Programma molen De Hoop Sprundel

SPRUNDEL - Het kunstenaarsproject Molen De Hoop 'Kunstparel 2020' gaat op zaterdag 1 juni van start in aanwezigheid van Laura Mathijssen (Wethouder Cultuur, Communicatie en Vrijwilligerswerk van de Gemeente Rucphen). Het doel van dit project is molen De Hoop artistiek onder de aandacht te brengen.

Er zijn twee buitenschilderdagen. Zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Deelnemende kunstenaars zullen dan een plekje zoeken op het Molenerf (Molentuin) of in de molen om deze molen na te tekenen, te schilderen of te fotograferen.

Overige activiteiten

Dinsdag 4 juni bestuursvergadering Molenstichting De Hoop Sprundel.
Woensdag 5 juni bezoekt de groep Samen Sterk molen De Hoop van 14.00 uur tot 16.00 uur voor een rondleiding met presentatie. Tussendoor zullen zij nog genieten van een lekkere pannenkoek van het in onze molen gemalen pannenkoekenmeel.
Zaterdag 15 juni is van 9.00 uur tot 16.00 uur de tweede buitenschildermiddag in het kader van het Kunstparelproject 2020.
Zondag 23 juni is de Molenstichting de hele dag te vinden op de Braderie van de St. Jansfeesten in Sprundel om vanuit de eigen tent molen De hoop te promoten.
Zaterdag 29 juni is er vanaf 9.30 uur het halfjaarlijks molenvrijwilligersoverleg en om 12.00 uur komt Vluchtelingenwerk voor een rondleiding met presentatie en een lunch naar onze molen.

Informatie

Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom in de molen. Op elke eerste en derde zaterdag van de maand is dit Rijksmonument ook tussen 11.00 uur en 14.00 toegankelijk voor het publiek. Er kan door de molenvrijwilligers een rondleiding gegeven worden en de bezoekers kunnen eens rondneuzen in de vitrine van ’t Sprundels Meulewienkeltje waarin alle molenproducten tentoongesteld worden. Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen of verenigingen kunt u ook op deze site, www.molensprundel.nl, terecht of stuur een mailtje naar molensprundel@gmail.com.[l]