Richie wint op TKO in Roemenië

SINT WILLEBRORD - Op 25 mei was het aan Richie om zijn zegereeks voort te zetten in Roemeniƫ. Dit moest gaan gebeuren op het groots opgezette Kick Boxing Gala, Urban Legend All Stars wat gehouden werd in het Roemeense Constanza.

Zijn tegenstander zou dit keer de 25 jarige Roemeen Marius Breauzu zijn. Deze Roemeen had de opdracht de ongeslagen status van Richie stop te zetten. Doordat deze wedstrijd in Roemeniƫ, en tegen een Roemeen was, betekende dat er in de voorbereiding naar deze wedstrijd toe nog een extra stapje bijgezet moest worden. Het proberen op punten te winnen zou riskant zijn dus was er voor deze wedstrijd getraind op het forceren van een K.O. Zijn tegenstander was vooral boksend sterk en daarom kreeg Richie de opdracht om in de eerste ronde Marius te bestoken met lowkicks. Lowkicks zijn trappen op de benen, die voor een snerpende pijn zorgen, die de Roemeen meteen al veelvoudig moest incasseren. Door de perfecte techniek van Richie weet hij deze lowkicks af te wisselen met flitsende bokscombinaties. Richie was ook in deze wedstrijd weer sterk, het harde werken van tweemaal daags trainen, dit bij Superpro Zevenbergen en Unique Training in St Willebrord, was ook dit keer niet voor niets geweest. Waar zijn Roemeense tegenstander de eerste ronde nog wist te overleven moest hij in de tweede ronde zijn meerdere herkennen in de 24 jarige Willebrordse talent. De combinaties van Richie werden steeds intenser en de lowkicks harder en die begonnen bij de Roemeen zijn tol te eisen.
Begin tweede ronde moest zijn opponent dan ook de eerste acht herstellen en incasseren. De Roemeen gaf de indruk niet op te willen geven en ging door maar opnieuw bestookte Richie hem met een perfecte bokscombinaties gevolgd door een snoeiharde lowkick die opnieuw hard doel trof. Marius ging voor de tweede keer tegen de grond en was niet meer bij machten om nog op te staan. De scheidsrechter telde de Roemeen uit en wees Richie van Dijk aan als winnaar op T.K.O., technisch knock out. Richie bleef ook na deze wedstrijd ongeslagen maar zal deze titel over vier weken opnieuw op het spel zetten in zijn volgende gevecht, wat in Dordrecht plaats zal vinden. [l]