Leden Zanggroep Rucphen. FOTO PETER JACOBS
Leden Zanggroep Rucphen. FOTO PETER JACOBS Peter Jacobs

Ook in Middelburg zijn ze enthousiast over Zanggroep Rucphen

RUCPHEN - Ondanks de hitte heeft Zanggroep Rucphen in Middelburg, tijdens het VOLKoren festival, weer een perfecte uitvoering gegeven. Deze groots opgezette activiteit vond voor de 21e keer plaats.

Op 27 podia in het centrum van Middelburg werden er afwisselend door 164 koren uit binnen en buitenland, verdeeld over twee dagen hun repertoire gezongen. Zanggroep Rucphen was op zondag te zien en te horen op twee verschillende locaties. Ze begonnen in de koorkerk waar de akoestiek van een heel ander niveau was dan op de grote Markt waar het koor haar tweede optreden gaf. Door aanpassing van de gekozen liederen kwamen beide optredens zeer goed tot zijn recht.

Op beide locaties waren de reacties van het publiek, waaronder de vele trouwe fans van Zanggroep Rucphen, alleen maar positief. Het laatste lied wat op de Markt gezongen werd, de Beatles in Revue, werd ook door het publiek meegezongen.

De volgende activiteit van Zanggroep Rucphen is de slotviering in St. Martinuskerk in Rucphen. Dit samen met het St. Cecilia koor.[l]