Yordi op het podium in Zweden. FOTO BRUNO CULO
Yordi op het podium in Zweden. FOTO BRUNO CULO Bruno Culo

Zegs judosucces in Zweden

ZEGGE - In het lange hemelvaartsweekend reisde Yordi de Wild uit Zegge met een klein gedeelte van het Rosmalense wedstrijdteam af naar het Zweedse Lund. Hier werd een internationale trainingsstage en toernooi gehouden waar judoka's uit heel Europa op af komen om met elkaar te trainen en te leren van elkaar.

Deze 4-daagse stage werd onderbroken voor een groot toernooi waar ook Yordi aan meedeed. De eerste partij ging vrij moeizaam maar Yordi weet toch de winst naar zich toe te trekken. In de volgende partijen is Yordi goed op stoom en weet de ene na de andere ippon te scoren. In de laatste partij weet Yordi bij de eerste inzet van een Noor deze gelijk over te nemen en een vol ippon te scoren na 10 seconden. Hiermee wordtYordi kampioen in zijn klasse en mocht hij een grote gouden medaille mee naar de Zeg nemen.
Volgende week staat er trainingsstage in Goes op het programma waarna het vliegtuig wordt gepakt voor een toernooi in Banja Luka (Bosnïe en Herzegovina) waar Yordi met zijn team en trainer (de uit Breda afkomstige Bruno Culo) aan deel zullen nemen. Maar eerst genieten van deze prijs! [l]