Sprundelse vlag kan in juni uit

SPRUNDEL - De maand juni is voor Sprundelaren bij uitstek de maand om de Sprundelse vlag uit te steken. Een maand met feestelijke evenementen.

Eigenlijk begint het al op de laatste zaterdag van mei met het loopevenement Rondje Sprundel.

Op zaterdag voor Pinksteren is voor de vijfde keer het avondje Back tot he Sixties. Van 11 t/m 14 juni laat wijkvereniging ’t Aarmend de Sprundelse Fietsvierdaagse plaatshebben en de Jeugdraad op woensdag 12 juni een Buitenspeeldag.

De Sprundelse kermis is dit jaar van 15 t/m 18 juni, terwijl wijkvereniging Achter de St. Jan op 17, 18, 20 en 21 juni de Sprundelse wandelvierdaagse verzorgt. Met het feestelijk slot van dit wandelgebeuren starten op 21 juni de St. Jansfeesten.

Zaterdag 22 juni is er op het Kloosterplein ’s middags een H. Mis met fanfare en gilde op het Kloosterplein en ’s avonds een groots festijn. Zondag 22 juni wachten onder meer de St. Jansmarkt en een Zeskamp.

Het weekend daarop is het Kloosterplein de plek waarop gevoetbald en gefeest wordt, bij het beachsoccertoernooi van de SV Sprundel. Iedereen kan meehelpen om de activiteiten een extra feestelijk karakter te geven door de Sprundelse vlag uit te hangen. Die vlaggen zijn onder meer in dorpshuis De Trapkes verkrijgbaar.[l]