Mgr.van den Hende , Bisschop van Rotterdam gaat voor in de Eucharistieviering, bij de afsluiting van de meimaand in Zegge. FOTO CEES COPPENS
Mgr.van den Hende , Bisschop van Rotterdam gaat voor in de Eucharistieviering, bij de afsluiting van de meimaand in Zegge. FOTO CEES COPPENS Cees Coppens

Maria werd op handen gedragen tijdens afsluiting meimaand

ZEGGE - De druk bezochte meimaand werd vrijdagavond 31 mei afgesloten met een Mariahulde in de Kerk van Zegge gevolgd door een processie door de straten om de kapel heen naar de pastorietuin. Het was een waardige sfeervolle afsluiting van de meimaand in het bijzijn van Bisschop Mgr. Hans van de Hende van Rotterdam, pastoor van Geel, Diaken Jan van Steenoven en collega’s uit de regio . Er werd vol passie de overbekende Marialiederen gezongen door het projectkoor (bedevaartskoor) onder leiding van organist Marco Buijs.

Er kan rustig gesteld worden dat de grote toeloop van pelgrims te maken heeft met de eeuwige onuitroeibare hang in de mens naar houvast en zekerheid, hoop op geluk en een klein beetje troost bij verdriet.
Duizenden pelgrims bezochten de Kapel waar het fraaie Mariabeeld uit de 17e eeuw staat omringt met honderden kaarsjes en bloemen. Bisschop Mgr.van de Hende sprak de hoop uit dat we blijven geloven en vertrouwen hebben in het geloof net als Maria.
Na de mooie Mariahulde in de kerk liepen de Kruisdragers gevolgd door het Mariabeeld naar buiten gedragen ( Letterlijk en figuurlijk op handen gedragen).
Gevolgd door Bisschop Mgr. van de Hende met het Allerheiligste der heiligen tussen vier baldakijndragers, collega pastores, diaken, zanggroepen, jeugd met vaandels, verenigingen. Harmonie St.Cecilia bracht de juiste sfeer mee met het gespeelde ‘ Con Amore’ van Wim Laseroms. Eenmaal in de pastorietuin werd de Mariameimaand gezamenlijk afgesloten met gebed en werd een woord van dank uitgesproken naar alle vrijwilligers van de Mariawerkgroep maar zeker naar het kosterteam. Zij stonden dag en nacht klaar met een vriendelijk woord of een kopje koffie voor de pelgrim . Het mooie lied “Onze Lieve Vrouw van Brabant “ werd door iedereen gepast meegezongen. Tevens werd diaken Jan van Steenoven door Helen van Oosterhout van het kerkbestuur in het zonnetje gezet vanwege het feit dat hij 10 jaar als diaken aan onze parochie verbonden is.
Heel de regio heeft gebeden, gezongen en genoten van alle koren en de gastvrijheid in bedevaartsdorp Zegge. Het was een grote verbroedering, een maand met een gouden randje. [l]