Kunstenaars en wethouder aan de slag. FOTO WIM MATHIJSSEN MOLENSTICHTING
Kunstenaars en wethouder aan de slag. FOTO WIM MATHIJSSEN MOLENSTICHTING Wim Mathijssen Molenstichting

Wethouder hanteert het molen schilderspenseel in Sprundel

SPRUNDEL - Om half 9 arriveerden de eerste kunstenaars al bij molen de Hoop en rond 9.00 uur zochten zij een plaatsje in de molentuin. In de loop van de dag sloten nog enkele kunstenaars aan en intussen waren de wieken van de molen door onze leerling molenaar Wim Aarts in de gewenste stand geplaatst en waren de zeilen opgelegd.

Om 10.00 uur hebben Wim Mathijssen namens de Molenstichting en Daniel de Bruin namens de Kunstparel 2020-organisatie een openingswoordje gesproken. Hierna heeft wethouder Laura Matthijssen door middel van het schilderen van de wieken van de molen, op een reeds geschilderde romp, het kunstproject officieel gestart. De kunstenaars gingen hierna fanatiek aan de slag met het maken van tekeningen, schilderen en werken met verschillende materialen.

Kunstenaars
Een aantal kunstenaars had in de ochtend een plaatsje in de schaduw gezocht maar door het draaien van de zon konden zij hier maar even van genieten. Na verloop van tijd zijn enkele kunstenaars dan ook verhuisd, wat de nodige problemen met zich mee bracht. Men zag de molen nu van een andere kant. Ook de wisselende schaduw zorgde telkens voor een ander beeld van de molen wat ook voor de kunstenaar lastig was. Maar gaande de dag zagen wij en een aantal bezoekers mooie kunstwerken ontstaan. Enkele kunstwerken waren aan het einde van de dag gereed of ver gereed,andere kunstwerken zullen thuis of bij de volgende schildersdag afgewerkt worden. Rond 15.00 uur vertrokken de meeste kunstenaars en rond 15.30 uur was alles met hulp van Pieter Aarts weer opgeruimd rond de molen. Intussen werden de zeilen van de molen gehaald door onze leerling molenaar Wim Heeren.

Hierna hebben we met Deen, Daniel, Pieter, Wim Heeren, Wim Aarts en enkele kunstenaars nog wat nagekaart in de molen en meegewerkt aan een radiouitzending. Later in de middag was ook Gerard Konings, oud Sprundelaar en kunstenaar een kijkje komen nemen bij de kunstenaars. Met positieve verhalen werd eerste schildersdag, een zeer geslaagde dag, vol tevredenheid afgesloten.
Zaterdag 15 juni is iedereen weer welkom voor de tweede buitenschilderdag op het molenerf. [l]