Drukke maanden voor NEO

RUCPHEN - De maanden mei en juni zijn altijd drukke maanden voor de leden van NEO. Het zal u niet verbazen, dat is dit jaar niet anders. De maand juni is extra druk. Behalve de intocht van de avond-4-daagse, de kermis en braderie (Rucphense Feesten), het NEO-Maestro concert en het NEO Kampweekend, komen daar ook nog de proefdirecties met mogelijke opvolgers van Gerard Peeters (dirigent harmonie A-orkest) bij.

NEO zal ook dit jaar de deelnemers aan de avond-4-daagse muzikaal verwelkomen aan het eind van de laatste wandelavond, op vrijdag 7 juni nabij Agora. De muzikanten verzamelen uiterlijk 19.15 uur in Agora voor een stilstaande muzikale ‘aubade’ van 19.30 tot 20.00u.

NEO-Maestro

Na een geslaagd eerste NEO Maestro concert in 2018 staat op zaterdag 16 juni een vervolg daarop gepland. Achter de schermen zijn we al enige tijd met de voorbereidingen bezig. Inmiddels heeft u ook al kunnen lezen welke kandidaten het dit jaar aandurven om het dirigeerstokje ter hand te nemen. Bij deze nogmaals hun namen (in willekeurige volgorde): Ron van Dorst (voorzitter bestuur Agora), René Elsten (zanggroep); Karin Jukes (sinterklaas comité) en Laura Matthijssen (wethouder cultuur, gemeente Rucphen). Daarnaast heeft onze burgemeester Mw. van der Meer-Mohr toegezegd in de jury plaats te nemen. Alle kandidaten hebben inmiddels zelf, uit een door ons aangeleverde lijst, een muziekwerk uitgekozen en dat inmiddels ook al een keer met het orkest gerepeteerd.

Onze eigen dirigent Gerard Peeters gaat dus een redelijk rustige avond tegemoet. Toch is het ook voor hem een bijzondere avond, want het is zijn laatste officiële optreden met ons harmonie-orkest. NEO zal daarom in ieder geval het mooie 'Hymn of the Highlands' onder zijn leiding uitvoeren. Verder zal ook de slagwerkgroep van NEO enkele optredens verzorgen. Het Maestro concert vindt plaats in de theaterzaal van Agora en begint om 19.30 uur.

Kaarten zijn vanaf 1 juni te koop bij de beheerder in de foyer van Agora, of op de avond zelf bij de ingang van de zaal. U bent uiteraard van harte welkom! [l]