Angelique met dochter Laura tijdens het Rondje Sprundel. FOTO JOS VAN DE REEP
Angelique met dochter Laura tijdens het Rondje Sprundel. FOTO JOS VAN DE REEP Jos van de Reep

AVR'90-leden succesvol in verschillende wedstrijden

RUCPHEN - Afgelopen weken namen verschillende AVR’90 leden deel aan verschillende wedstrijden. Het wedstrijdelement is daarbij niet altijd van doorslaggevende betekenis en als er dan onverwacht een prijsje behaald wordt is dat extra leuk.

In het rondje Sprundel stonden o.a. Angelique Verpaalen (met dochter Laura), Frans van Bedaf, Chris Hoebergen, Toon Heeren, Wim van de Sande en Sieb Bom aan de start. Omdat Wim en Sieb op Hemelvaartsdag ook in Standdaarbuiten wilden lopen kozen zij in Sprundel voor de korte afstand van 5 km. Wim finishte in 23:19 en Sieb in 24:15. De overwinning op de 10 km was voor de 5e keer voor Melvin Franken. Toon Heeren werd derde overal in 34:23. Zuiderbuur Frans van Bedaf finishte in 46:16. Chris Hoebergen (45:01) nam een week later deel aan de Trailrun Leudal in Limburg en liep daar 21 km in 1:58:01 maar het parcours van een trailrun is veel zwaarder en niet te vergelijken met een parcours van een wegwedstrijd. Angelique Verpaalen is onlangs een categorie opgeschoven en had er niet op gerekend dat zij tweede werd in de categorie dames 55+. Gelukkig was Petra Veraart nog aanwezig om haar prijs in ontvangst te nemen.

Standdaarbuiten

Op Hemelvaartsdag was de vierde wedstrijd van het West-Brabants loopcircuit in Standdaarbuiten. Zowel de 10 als de 15 km telden mee voor het klassement. Maar om in het eindklassement opgenomen te kunnen worden is het verplicht één wedstrijd met een afstand van minimaal 15 km te lopen. Uit het feit dat Yvonne Boot hier 15 km liep kan de conclusie getrokken worden dat zij dit jaar weer mee wil strijden voor een podiumplaats in de categorie dames 35+. Haar tijd van 1:14:50 leverde haar deze keer een vierde plaats op. Sieb Bom is niet zozeer bezig met een plekje in het eindklassement maar wilde zichzelf na enkele jaren toch weer eens testen op de langste afstand die hij aflegde in 1:17:10. Toon Heeren verdiende met zijn winnende tijd van 53:11 in de categorie masters 45+ 100 punten voor het klassement. Chrisje Schrauwen was weer de snelste master 65+ in 1:04:41. 4 dagen eerder liep Chrisje tijdens de Vestingloop in den Bosch ook 15 km. Zijn tijd van 1:04:45 was daar goed voor een 5e plaats in de jongere categorie masters 55+. Wim van de Sande vond 2 rondjes in Standdaarbuiten wel genoeg.

Scheveningen

Op 2 juni nam Angelique Verpaalen met haar dochters Michelle en Laura en schoonzoon deel aan de Aramco beach run in Scheveningen. Deze run is niet zozeer gericht op de prestaties van de lopers, maar wel op het geld dat zij bijeenbrengen voor het Juliana kinderziekenhuis. Het parcours van de 10 km ging eerst over een klein stukje strand, en dan over de boulevard naar de Pier. Daarna vanaf de Pier naar het duingebied met wat klimmetjes hier en daar. Gelukkig was de start al om half 11, maar ook toen was het al behoorlijk warm. 2 juni 2019 was immers de warmste 2 juni ooit!

Volgende week woensdagavond, op 12 juni is de vijfde wedstrijd van het circuit, de Pagnevaartloop in Oudenbosch.