RAS leden bij het Markiezenhof.
RAS leden bij het Markiezenhof.

RAS Rucphen maakt fiets-thematocht

RUCPHEN - Onlangs gingen leden van de nieuwe seniorenclub RAS met de fiets op excursie naar Bergen op Zoom.

Ondanks het mindere weer waren er toch 18 deelnemers voor de tocht naar deze historische stad hier in de buurt. Een stad met smalle straatjes, oude pleintjes en aparte monumenten die het verhaal vertellen van een rijk en bewogen verleden. In het stadscentrum zijn meer dan 800 bijzondere gebouwen. Na een vlotte rit met een koffiepauze in Heerle waren we mooi op tijd in het Markiezenhof. Daar de fietsen geparkeerd en van daaruit met 2 gidsen een stadswandeling gemaakt door de oude stad. Veel indruk maakte natuurlijk de Gevangenpoort, de Gertrudiskerk, het monumentale Stadhuis en natuurlijk De Peperbus.
In een van de bruine cafeetjes onze boterhammen opgegeten en daarna terug naar de fietsen. Het weer was regenachtig, het programma uitgebreid, maar toch nog even naar de Wouwse Plantage voor een warme bak koffie en daarna via Nispen naar huis. Moe maar voldaan waren we om 5 uur weer terug in Rucphen. Een hele interessante fiets dagtocht.
In de maanden juni, juli, augustus en september staan nog een viertal fietsthema dagtochten op het programma. Onze leden krijgen hiervan steeds bericht. [l]