vlnr: Maarten, Erik-Jan, Theo en Paul vormen samen met John (niet op de foto) het team dat zich inzet voor Stichting Raff. FOTO PAULIEN KLIPPEL
vlnr: Maarten, Erik-Jan, Theo en Paul vormen samen met John (niet op de foto) het team dat zich inzet voor Stichting Raff. FOTO PAULIEN KLIPPEL Paulien Klippel

Op weg naar de vrijheid om te bewegen

SPRUNDEL - Op zaterdag 15 juni is het zo ver: dan gaan Erik-Jan, Maarten, Theo, Paul en John zich inzetten voor Stichting Raff en meedoen aan de Passo dello Stelvio Challenge.

Stichting Raff is opgericht om de Sprundelse Raff Klippel, een jongetje met de progressieve spierziekte SMA type 1, maar ook zijn lotgenoten te ondersteunen in de vergoeding van hulpmiddelen en therapieën die buiten de vergoeding van de ziektekostenverzekering vallen.

Hierbij is te denken aan een tweede rolstoeltje, allerlei hulpmiddelen om te kunnen trainen, maar ook bijvoorbeeld een aangepaste fiets om zo hun wereld en zelfstandigheid te vergroten.

Het eerste doel van Stichting Raff, en tevens het doel waarvoor de vijf heren zich de afgelopen maanden hebben ingezet, is het financieren van Dolfijntherapie voor Raff.

Raff kan aan deze therapie deelnemen vanaf het moment dat hij 3 jaar is, waarbij hij door het steeds herhalen van oefeningen trucjes kan leren om zijn zelfredzaamheid te vergroten.

Het initiatief om mee te doen aan deze challenge komt van Erik-Jan Hokke, de oom van Raff. Samen met zijn collega's, een neef en de buurman heeft Erik-Jan afgelopen maanden hard getraind om de beproeving aan te gaan. De stelviopas in Italie ligt op 2758 meter met 48 bochten tussen Bormio en Prato am Stelvio met de beruchte Giro col in de sneeuw en doet daarmee zeker niet onder voor de bekendere Alp d’Huez.

Bovenop de col zal zaterdag 15 juni het bedrag bekend worden gemaakt waarvoor de heren de afgelopen maanden hun best hebben gedaan.

Stichting Raff: op weg naar de vrijheid om te bewegen. [l]