Deelnemers aan de fietsvierdaagse 2018 staan klaar om van start te gaan.
Deelnemers aan de fietsvierdaagse 2018 staan klaar om van start te gaan. Rini Wijngaards

Fietsen ten bate van het herdenkingsmonument

ZEGGE - Van 17 t/m 20 kan heel Zegge weer vier avonden op een gezellige manier gaan fietsen langs mooie routes en onder het genot van een hapje en drankje. Heemkundekring Den Lande van Zegge organiseert dit fietsplezier waar iedereen, jong en oud en wel of geen lid van onze vereniging, aan kan deelnemen.

De start en het inschrijven is op maandag tussen 18.00 uur en 19.00 uur bij zaal Kerkzicht, O.L. Vrouwestraat 110 te Zegge. Er zijn drie afstanden te rijden; 10, 20 en 35 kilometer. Kinderen tot 12 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. Op de stempelposten krijgt iedereen iets te drinken met iets lekkers erbij en wie minimaal drie dagen uitrijdt krijgt een medaille, af te halen op donderdagavond.

Voor uw eigen veiligheid is het handig om een telefoon mee te nemen zodat u bij pech altijd de organisatie kunt bellen. Er komt dan zo snel mogelijk iemand om uw band te plakken of om u op een andere manier bij te staan. Het telefoonnummer staat op de startkaart.

Oprichten monument

Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat de heemkundekring het initiatief heeft genomen om een monument op te richten. Een monument, niet alleen om de Zeggenaren te gedenken die in de oorlog door oorlogsgeweld zijn omgekomen, maar ook een monument waar men kan samenkomen om onze Bevrijdingsdag en Koningsdag te vieren. Het zal komen te staan op de hoek van de O.L. Vrouwestraat en de Nieuwstraat.

U begrijpt dat zoiets nogal wat kost en daarom is er een inzamelingsactie gestart. Zie hiervoor ook de website van de heemkundekring www.heemkundezegge.nl onder het kopje monument. Als u meefietst, steunt u tevens een goed doel, want dit jaar wordt de opbrengst van de fietsvierdaagse in zijn geheel gestort op de rekening van het monument. Wij hopen op een grote opkomst en mooi weer. Daarnaast wensen wij iedereen veel fietsplezier![l]