Lunch bij Kafe van Leer in Oisterwijk.
Lunch bij Kafe van Leer in Oisterwijk.

Dagreis Vrouwenvereniging Rucphen samen RAS

RUCPHEN - Met een volle bus vertrokken we van dorpshuis Agora naar het mooie groene Oisterwijk om er te gaan genieten van een bijzondere leerzame en heerlijke ochtend bij Robert van Beckhoven (van Heel Holland bakt).

We werden ontvangen in een voormalige leerfabriek welke helemaal nieuw is ingericht als een sfeervolle bakkerij met leslokalen en een restaurant. Een prachtig voorbeeld van industrieel erfgoed. We werden ontvangen met koffie of thee en overheerlijke gebakjes van de meesterpatisserie. Daarin werden wij in 2 groepen verdeeld en bezochten we een cursuslokaal,waarin Robert niets liever dan zijn passie en kennis deelt met iedereen die dat leuk vindt. Daarna naar de chocolaterie en de bakkerij en uiteraard de winkel waar menigeen iets lekkers kocht voor thuis. Na de zeer goede uitleg van de gastvrouwen wachtte ons een voortreffelijke lunch met uiteraard de producten van eigen hand..

Daarna de bus weer in richting Berlikum. Heel verrassend een bezoek aan een kamelenmelkerij. Ook daar werden we goed ontvangen met koffie of thee met cake en kregen wij uitleg over het reilen en zeilen van de kamelenmelkerij waar ze momenteel 140 kamelen hebben. We mochten die kamelenmelk proeven en die was overheerlijk. Daarna met de bus verder naar een van de mooiste steden van Brabant 's Hertogenbosch. Tegen 4 uur kwamen wij aan bij De Parade en met zijn allen zochten wij op de grote markt naar een mooi terras. In het middagzonnetje gezellig wat gedronken en genoten van de mooie stad. Hierna zijn we vertrokken naar de Gouden Leeuw in Terheijden voor een heerlijk diner.

We kunnen terugkijken op een gezellige en leerzame dag. Het weer was meer dan goed en de sfeer en de verstandhouding tussen de beide verenigingen prima. Waarschijnlijk in september gaan beide verenigingen nog een mooie busreis maken. De organisatie ligt dan in handen van de RAS en wij hopen weer op een volle bus. [l]