Een beeld van de St. Jansfeesten in 2018.
Een beeld van de St. Jansfeesten in 2018. Cindy Heeren

Drie dagen feest in Sprundel

SPRUNDEL - Op 21, 22 en 23 juni is het Kloosterplein ’The placet to be’. Dan speelt daar het grootste deel van de 33e St. Jansfeesten af.

Op vrijdag 21 juni wordt er na de aankomst van de wandelvierdaagse een feestje gebouwd. Zaterdagmiddag 22 juni staat er om 14.00 uur een openluchtmis gepland. Voor een groot aantal Sprundelaren betekent de zaterdagavond tijdens de St. Jansfeesten ‘het feest van het jaar’. Op het podium op het Kloosterplein, zal dan DJ Melvin achter de draaitafel staan.

Zondag 23 juni worden plein en omgeving in beslag genomen door een Zeskamp. ’s Morgens om 11.00 uur start het spel voor kinderen tot 12 jaar en ’s middags om 13.30 beginnen de oudere jeugd en volwassenen op- en tussen de stellages capriolen uit te halen. Ondertussen staat van 11.00 tot 17.00 uur de St. Janstraat vol staan met kramen. Men kan dan op de braderie, St. Jansmarkt genoemd, struinen tussen allerlei koopwaar, terwijl ook het St. Janshof en diverse verenigingen zich daar presenteren. Bovendien is er tegelijkertijd in De Trapkes een bijzondere tentoonstelling van de plaatselijke kunstschilder Peter Jochems.
De festiviteiten worden op het Kloosterplein afgesloten onder leiding van Fuso. Deze partyband betreedt daar om 16.30 uur het podium.[l]