Wie wordt NEO maestro 2019

RUCPHEN - Komend weekend worden de ‘Rucphense Feesten’ georganiseerd. Daarbij regelt muziekvereniging NEO de organisatie van de kermis (14 t/m 17 juni) en de Ondernemers Vereniging Rucphen (OVR) de organisatie van de braderie (zondag 16 juni).

We hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zullen zijn en dat het wederom een gezellig en druk weekend mag worden in het centrum van Rucphen. Ook NEO heeft een kraam op de braderie en er zijn weer leuke prijsjes te winnen met het enveloppenspel.

NEO-Maestro

Na alle drukte overdag staat zondagavond 16 juni het NEO Maestro concert op het programma. Ook dit jaar durven vier kandidaten het aan om het dirigeerstokje ter hand te nemen. Zij hebben uit een lijst zelf een muzieknummer gekozen. Na een korte cursus met tips & trics (met dank aan Sander van Dorst) hebben ze ook al eens met het harmonieorkest van NEO gerepeteerd. Maar, dat was nog altijd zonder publiek.

Zondag 16 juni moet het dan echt gebeuren. Voor de pauze kunt u luisteren naar alle kandidaten (in willekeurige volgorde): Karin Jukes (Sinterklaas-comité), Ron van Dorst (voorzitter bestuur Agora), René Elsten (zanggroep) en Laura Matthijssen (wethouder cultuur, gemeente Rucphen). Daarnaast heeft onze burgemeester Mw. van der Meer-Mohr toegezegd in de jury plaats te nemen. Zij wordt bijgestaan door twee muzikale ‘duizendpoten’, namelijk Miranda Pieters en Loes Dircken. Zij bepalen welke twee kandidaten na de pauze terugkomen om in een spannende finale te strijden om de titel Maestro 2019. Onze eigen dirigent Gerard Peeters gaat dus een redelijk rustige avond tegemoet. Toch is het ook voor hem een bijzondere avond, want het is zijn laatste officiële optreden met ons harmonie-orkest. NEO zal daarom in ieder geval het mooie 'Hymn of the Highlands' onder zijn leiding uitvoeren. Verder zal ook de slagwerkgroep van NEO enkele optredens verzorgen. Het Maestro concert vindt plaats in de theaterzaal van Agora en begint om 19.30 uur. Kaarten zijn vanaf 1 juni te koop bij de beheerder in de foyer van Agora, of op de avond zelf vanaf 19.00 uur bij de ingang van de zaal.

Geslaagd

Zaterdag zijn Marlou Bartels en Sven Krijnen op muziek-examen geweest in Geertruidenberg. Beiden zijn ruim geslaagd. Marlou voor haar keuzemodule roffels/accenten en set up. Haar A-diploma is nu compleet en ze gaat door voor het B-traject. Sven voor de verplichte module kleine trom. Hij gaat nu door voor de keuze modules om zijn A-diploma compleet te maken. Complimenten en van harte gefeliciteerd allebei.[l]