Deelnemers Karatekamp 2019.
Deelnemers Karatekamp 2019. J. de Pijnier

Geslaagd jaarlijks Karatekamp Karate Do-Archida

RUCPHEN - Afgelopen weekend hebben de karateka's van Karate Do-Archida zoals elk jaar hun jaarlijkse Karatekamp gehouden, ditmaal in Den-Meulenbaarg te Zegge waar de deelnemers vrijdagavond na het verzamelen naar Hoeven zijn gegaan voor een grote bostraining en een speurtocht in het bos.

Na een hele korte nacht was het zaterdag tijd om naast volop spelen flink aan hun conditie en techniek te werken onder leiding van een aantal trainers, in de middag stond een sportieve zeskamp op het programma met na het avondeten een 'levend' stratego spel wat de deelnemers zo leuk vonden dat er een extra spelronde is ingelast. Na het invallen van de duister zijn de meeste deelnemers gaan slapen om op de laatste dag fit te zijn voor hun examen tot het behalen van een hogere band of slip.

Op zondag was het dan zover dat na de ochtend training het tijd was om hun examen af te leggen in een inmiddels stevig schijnende zon wat het voor alle deelnemers maar ook de examinatoren (en zeker ook het publiek) extra moeilijk maakte. Ondanks de hitte zijn Luc Hogenbrink, Meadow de Jongste, Shania Wagtmans, Denis Ryzovas en Davina Simon geslaagd voor hun gele slip. Bram Breetveld en Tom Mannien zijn geslaagd voor hun gele band. Jaynick Schijven en Lieke van Overveld behaalden hun oranje band. Sabir Bouhalli en Sarah Wessels slaagden voor hun groene slip. C-Jay Goossens en Denise van Belkum slaagden voor hun groene band. Janniek Rijndorp behaalde zijn blauwe band. Tenslotte zijn Iris Leijnse, Annabel de Bont en Jens Leijnse geslaagd voor hun eerste bruine band (3e Kyu). Helaas bleek Yara Rijndorp na het loodzware weekend uiteindelijk toch iets te moe om een diploma te halen. Jeroen Luijsterburg zal op een later tijdstip examen doen omdat hij deze middag ook een atletiek examen moest afleggen. Naast de examen kandidaten hebben nog vele leden (Max de Pijnier, Aglaia van de Water, Joey Claasens, Bas Loos, Jan Bergenhenegouwen en Joey van Strien) deelgenomen aan het karatekamp veelal om er gewoon bij te zijn of een handje toe te steken. Bestuur van Do-Archida dankt alle vrijwilligers, ouders en examinatoren voor een perfect gelopen karatekamp 2019.[l]