En dan de steeds terugkomende vraag
En dan de steeds terugkomende vraag "Wie ligt?". FOTO CEES COPPENS Cees Coppens

Gemeentelijk Jeu de Boules toernooi de Heideboulers

SINT WILLEBRORD - Zaterdag 22 juni werd voor de 5e keer het gemeentelijk Jeu-de-Boules toernooi gehouden op de banen bij Zorg- en Verpleegcentrum Heidestede te St. Willebord. Het toernooi word elk jaar door Jeu-de-Boules vereniging De Heideboulers georganiseerd. Voor het eerst waren alle Jeu-de-Boules verenigingen uit de vijf dorpen van de gemeente Rucphen vertegenwoordigd. Dit jaar hadden twaalf teams zich ingeschreven.

Jan Mangnus, voorzitter van De Heideboulers, heette alle deelnemers welkom en wenste de deelnemende teams een sportief en gezellig toernooi toe. Hierna werden door de wedstrijdleider de spelregels uiteengezet en kon het toernooi onder fantastische weersomstandigheden om 10 uur aanvangen. Er werd op vier banen gespeeld door twee poules van zes teams. De dames van de catering zorgden voor koffie/thee en dranken. Om 12 uur werd er voor alle deelnemers een lunchpakket uitgereikt.

Na de lunchpauze werd het toernooi voortgezet onder een stralende zon. Bij een aantal wedstrijden was de spanning te snijden en moest er regelmatig worden gemeten tussen de boules en het butje.

De wedstrijdleider noteerde na elke gespeelde wedstrijd de uitslagen Nadat de poulewedstrijden waren gespeeld werd door de winnaars van poule A -Piet van de Berg- en B -De Heideboulers 4- de finale gespeeld. De winnaar werd na een spannende wedstrijd het team van De Heideboulers 4. Na de prijsuitreiking was er een grote verloting met prachtige prijzen.

Hierna werd door de voorzitter een dankwoord uitgesproken aan allen deelnemers, activiteitencommissie en sponsoren. Hij wenste allen wel thuis en tot volgend jaar.[l]