Ras leden in kassen Kruidenaer.
Ras leden in kassen Kruidenaer.

Thema fietstocht Rucphense Actieve Senioren

RUCPHEN - Afgelopen dinsdag gingen zo'n 23 RAS leden op excursietocht. Het was ideaal fiets weer. Niet te warm, geen regen en weinig wind.

Om half 10 was het vertrek bij Agora. Vanaf 11 uur waren wij welkom bij De Kruidenaer in de buurt van Etten-Leur. Een geweldig mooi bedrijf dat zich vooral bezig houdt met het telen van verse kruiden. Na eerst een lekker bakje koffie te hebben gedronken kregen we uitleg over de geschiedenis en werk wijze van het bedrijf. Oorspronkelijk was het een kwekerij die zich bezig hield met traditionele tomaten- en paprikateelt. Vanaf 2003 werd echter het roer omgegooid en ging de telersfamilie zich bezig houden met de teelt van verse kruiden. Tijdens een bezoek aan een beurs kwamen ze in contact met telers uit Zwitserland die kruiden kweekten op water. Dat vonden ze geweldig uitdagend en was betrekkelijk nieuw in Nederland.

Er werd begonnen met basilicum, mint en dille en al gauw kwamen er nieuwe kruiden bij. Inmiddels worden zo'n 30 verschillende kruiden verbouwd, vacuĆ¼m verpakt en geleverd aan diverse supermarkten. Het bezoek aan de kassen was indrukwekkend en voor de leden geweldig om te zien wat er nodig is om de schappen van de supermarkten te vullen.

Hierna vertrokken we om lekker buiten bij een camping vlakbij te gaan lunchen en daarna via Rijsbergen weer naar huis te fietsen. Een mooie interessante dagtocht. Er staan nog meer excursietochten op het programma, zoals naar Vogel Revalidatiecentum in Klein Zundert. Leden hoeven niet perse mee te fietsen. Het kan ook met de auto. In een speciale nieuwsbrief wordt u hiervan op de hoogte gebracht. Ook de najaarsreis met de bus samen met de Rucphense Vrouwenvereniging is al gepland. Kortom de Rucphens Actieve Senioren doen hun naam eer aan en zijn al volop actief. [l]