Rust tijdens clubrit van 6 juli.
Rust tijdens clubrit van 6 juli. F.C.Brabantia

Programma FC Brabantia

RUCPHEN - Vandaag stond er een prachtige rit naar “Waalwijk” op het programma. De rit is uitgezet door onze specialist Gerard van Gameren. Speciale dank aan Gerard omdat hij iedere week weer klaar staat voor onze vereniging. Daarnaast staat alles altijd keurig vermeld op onze website: www.brabantia.nl. Anton Verpaalen houdt wekelijks de deelnemers en de standen bij om de website actueel te houden. Ook voor hem een speciale dank.

Wisten jullie trouwens dat je rechtstreeks vanaf de website de GPX voor je navigatie kunt downloaden? Wil je een keer meerijden als gast, dan is dat uiteraard mogelijk, iedereen is bij ons welkom. Ook hieruit blijkt weer het motto van onze vereniging.Samen uit; Samen Thuis; Saamhorigheid!

De planning vandaag was als volgt:

A- groep start vanaf de vijfsprong om 08:00 uur richting “Waalwijk”.

B- groep start vanaf den Hout richting “Waalwijk”. Soms wordt er van de planning afgeweken. Dat was ook deze week het geval.

Vanaf donderdag werd er via de “appgroep” al een oproep geplaatst om in plaats vanaf “Den Hout”, bij de Vijfsprong te starten met een alternatieve route. Deze oproep werd al snel door verschillend B-rijders bevestigd. Dus zoals gezegd is het ook gegaan.

O ja waar staat de “B” eigenlijk voor? Beter; Beste; Betrouwbaar; Behulpzaam; Bike; Bestemming; België; Wie “A”-zegt moet ook “B” zeggen; appelgeBak en niet te vergeten Bejaard.

De A-Groep heeft zich aan de planning gehouden. Gerard van Gameren heeft in zijn eentje de route gereden. De rest was afwezig in verband met werkzaamheden elders en vakantie. Toch wel knap dat Gerard het doorzettingsvermogen had om in zijn eentje de prachtige route te rijden.

De B-groep startte met 9 deelnemers vanaf de vijfsprong. Er werd al snel beslist dat de route naar Drimmelen zou gaan. Dit maal werd de route gereden volgens het oude principe, uit het hoofd zonder GPS. Geen probleem want Jos en Marijn kennen de route uit hun hoofd. We gingen snel van start met een snelheid van rond de 26 gemiddeld. Een mooie gezellige rit met veel saamhorigheid. Peter Vlasveld heeft zelfs iemand geholpen die pech onder weg had. Deze man vroeg of wij hem konden helpen aan een verbindingsschakel voor zijn ketting. Peter had er een bij zich en kon die meneer gelukkig maken. (Behulpzaam)

Tijdens de koffie werden er nog een paar moppen verteld door Marijn. (Ik kan ze helaas niet navertellen) Het eerste kopje koffie was voor “Jos” zijn rekening. Hij was namelijk jarig geweest tijdens zijn vakantie. De aanwezigheid werd op papier vastgelegd en er werden nog foto’s gemaakt door Peter Vlasveld. Na de tweede kop koffie zijn we de terugweg gestart. Wind tegen dus rekening houden met snelheid. Er waren voldoende liefhebbers om op de kop te rijden. Dus ik ben dit keer lekker achteraan blijven hangen. Het was een zeer geslaagde rit met uitstekende ingrediënten zoals het weer, omgeving, de rit en gezellige deelnemers.Ik hoop dat dit verslag een beetje een beeld geeft hoe wij met elkaar samen omgaan en proberen om ieder weekeind een mooie rit te maken. Op naar de volgende rit. Ben jij ook aanwezig? Nogmaals, iedereen is van harte welkom, lid of geen lid kom naar de Vijfsprong. [l]