Ontwerp zuidelijke tak randweg ligt ter inzage

RUCPHEN - De Gemeente Rucphen is al enkele jaren bezig met de realisatie van de omleiding Rucphen-Sprundel-Sint Willebrord. De aanleg van de omleiding vindt gefaseerd plaats. Het ontwerp voor de aanleg van de zuidelijke tak is inmiddels gereed voor inspraak.

DOOR ADDO SPRANGERS

Het ontwerp voorziet in de aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen de Sprundelseweg (ter hoogte van de Industriestraat) en de Vorenseindseweg. De Vorenseindseweg wordt ter hoogte van het militaire complex gereconstrueerd en verbreed. De aansluiting op de Zundertseweg (en Scherpenbergsebaan) wordt anders vorm gegeven: hier komt een rotonde. Ook komt er een rotonde op de kruising met de Sprundelseweg en Industriestraat. Het werk aan de randweg begon in 2010 met een voorbereidende studie die in 2011 werd vastgesteld. De Verlengde Helakkerstraat en de Bernhardstraat waren als eerste aan de beurt. In een later stadium, toen volgden de Verlengde Vosdonkseweg en de reconstructie van de Rucphenseweg.

Reageren

Het ontwerp voor de aanleg van de zuidelijke tak bekijken kan tot en met 4 september 2019 worden bekeken via www.rucphen.nl. Inzage in het gemeentehuis van Rucphen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Belanghebbenden kunnen tot en met 4 september 2019 reageren op het ontwerp. Reactieformulieren zijn beschikbaar in het gemeentehuis en op de website.

Inloopavond

Voor belangstellenden houdt de Gemeente Rucphen een informatieavond op woensdag 21 augustus 2019. Er is een vrije inloop tussen 18.30 uur en 20.30 uur in de burgerzaal van het gemeentehuis van Rucphen.

Tijdens deze avond wordt het ontwerp getoond en zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven.

Tegelijk wordt ook het ontwerpbestemmingsplan voor dit tracé gepresenteerd.[l]