RTC De Smid in het nieuw.
RTC De Smid in het nieuw. Mark van Diemen

RTC De Smid is nog in de groei

SPRUNDEL - RTC De Smid is groeiende. In het afgelopen jaar kwamen er zes toerfietsers en twee mountainbikers bij. Er moest dus een nieuwe outfit komen. Dankzij sponsors lukte dat.

Elke zondagmorgen wordt bij De Coop gestart voor een toertocht van tussen de 75 en 100 kilometer. Die wordt dan gereden in twee groepen, een groep snelle fietsers en een groep die het wat langzamer aan doet.
Zo´n dertig jaar geleden splitste een groep vrienden zich af van de toenmalige Tourclub Sprundel. Ze namen de naam aan van de plek waar ze samen kwam, bij de smid. Het werd officieel RTC De Smid. De club kreeg echt bekendheid toen die, in 1992, bij de viering van het duizendjarig bestaan van Sprundel een estafettetocht van duizend kilometer liet plaatshebben. Sinds 2015 organiseert de rijwieltoerclub op de laatste zondag van het jaar een veldtoertocht. Vorig jaar kende die meer dan 1100 deelnemers.
De club is blij met de aanwas. Bestuurslid Mark van Diemen: "Nieuwe leden zijn nog altijd welkom. Liefhebbers kunnen gerust een paar keer meefietsen. Extra welkom zijn dames, want we hebben op dit moment maar één vrouwelijk lid".