Crisis bij Sprundelse carnavalsstichting

SPRUNDEL - Hoe ziet carnaval in Sprundel er het komend seizoen uit? Carnavalsstichting De Nachtuilen maakt zich grote zorgen. De bestuursleden zijn het er over eens: "Zoals het er nu bijstaat kan het echt niet verder".

Zoals hij bij zijn aantreden aankondigde is prins Juriaan d’n Eerste, Jurgen van Dongen, na vijf jaar gestopt. Zowel het bestuur als de Raad van Elf zijn in het laatste jaar gehalveerd. De bestuursleden hikken nu tegen een berg werk aan. "Het is zo niet leuk meer", zeggen ze. Daarom is het de vraag of er volgend seizoen nog wel een carnavalskrant komt, of er een optocht door Sprundel zal trekken en of alle gebruikelijke activiteiten voor jeugd- en ouderen door kunnen gaan.

Zou Sprundel dan, na 52 jaar, geen Prins en gevolg meer hebben, die de carnavalsactiviteiten bij clubs en cafés opluisteren?
Op de jaarvergadering van de carnavalsstichting waren een aantal bouwclubs en carnavalsgroepen vertegenwoordigd. "Ze zijn allemaal druk met hun eigen zaken, zelfs voor de kascontrole was niemand te vinden", ondervond het bestuur. Toch geeft het bestuur de moed nog niet op: "Carnaval in Sprundel mag toch niet verloren gaan". Verwacht wordt dat er meer mensen zo over denken. Iemand die er (misschien) iets voor voelt om prins te worden, bij de Raad van Elf aan te sluiten, of hand en span diensten aan de carnavalsstichting te verlenen kan mailen naar info@denachtuilen.nl of contact opnemen met een van de bestuursleden: Jan Boeren, Nicojan Lazeroms, Anne van de Lindeloof, Johan Mulders en Monique Wagenmakers.[l]