Road Runners Rucphen genieten van Nijmeegse Vierdaagse

RUCPHEN - Dinsdagochtend vroeg beginnen 44.702 wandelaars aan de 103e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Alle deelnemers worden uitgezwaaid door 'Feestende en zingende' studenten bij de start. Ook was onze vereniging met maar liefst 9 deelnemers goed vertegenwoordigt, Dinie en Astrid, Johan, Anja met Lynn en Tess en vader Toon, dochter Esther en kleindochter Mette (een van de jongste deelnemers). Totaal zijn er 43.873 deelnemers gefinisht!

De tweede dag van de Vierdaagse heet ook wel 'Roze Woensdag', ervaren Vierdaagse lopers trekken speciaal hiervoor dan ook roze kleding aan. De route voerde door de omgeving van Wijchen, bij binnenkomst kwamen alle afstanden samen binnen en was er met 42.529 lopers bijna geen doorkomen aan.

Gelukkig liet de eikenprocessierups de Vierdaagselopers met rust. De wandelmars gaat deels door gebieden waar extreem veel rupsen zaten, maar het Rode Kruis zag tot donderdagmiddag geen enkele loper met klachten. Het Rode Kruis kon zich dus vooral richten op de blaren. In totaal werden 17.523 blaren geprikt

Donderdag, dag 3, was de dag van Groesbeek. Met de Zevenheuvelenloop en het prachtige Berg en Dal er in. Deze dag werden onze deelnemende wandelaars blij verrast door een aantal RRR-leden die de moeite hadden genomen om aan te moedigen!

De vierde en laatste dag zijn er nog 41.304 deelnemers gestart waaronder alle 9 RRR'ers. De tocht voerde door het land van Cuijk en was het heerlijk wandelen met een verkoelend windje over de Maas. De eerste finishte al vroeg in de ochtend en moesten tot 12.00 uur wachten voor ze het Vierdaagsekruisje konden ophalen totaal hadden maar liefst 41 duizend wandelaars het fel begeerde kruisje binnen gehaald. Zo ook onze complete RRR groep met Mette als debutant. Van harte gefeliciteerd en volgend jaar op voor het tweede kruisje![l]