KBO Sprundel in plantenkwekerij De Gaerde.
KBO Sprundel in plantenkwekerij De Gaerde.

KBO Sprundel bezoekt
bijzondere plantenkwekerij

SPRUNDEL - De weersvoorspelling was donderdagmorgen 15 augustus niet best. Daarom werd toen besloten om met de auto naar Wouwse Plantage te rijden. Toch waagden enkelen het nog op de fiets.

Bij restaurant Kwizien gebruikten we een heerlijke lunch, voor we aankwamen bij De Gaerde, een bijzondere kwekerij van vaste planten van tuinontwerper en voormalig biologie docent Toine Vermunt. We werden door hem in de Orangerie ontvangen met koffie en verse thee van eigen gekweekte kruiden (munt-citroen) en eigen bereidt gebak uit de oven. Tijdens deze verwelkoming liet Toine zich van een andere kant horen. Hij zong enkele leuke liedjes die iedereen mee kon zingen.

In de houten kassen kregen we interessante uitleg over het kweken en het samenstellen van beplanting in borders. Op de terugweg hebben we in Nispen nog een afzakkertje genomen en de geslaagde dag doorgenomen.

Programma

Het programma van Senioren Vakantieactiviteiten van KBO Sprundel vermeldt nog een bezoek aan de Pater Piodag op 22 augustus in Meerseldreef en een verrassingsfietstocht op donderdag 29 augustus.[l]