Afbeelding

Jeugd Eeuwig Schaak van start met nieuw seizoen

OUDENBOSCH - Op dinsdag 27 augustus start er weer een nieuw seizoen bij de jeugd van Eeuwig Schaak. Voor degenen die al lid zijn van Eeuwig Schaak eindelijk weer eens tijd om lekker een potje te schaken tegen mede clubleden.

Voor wie nog niet schaakt een mooie gelegenheid om kennis te maken met het superleuke schaakspel, dat nooit gaat vervelen. Wie het schaakspel leert heeft daar de rest van zijn of haar leven plezier van. Je bent nooit te jong, maar ook nooit te oud om te schaken. Iemand van 80 of 90 jaar oud zul je niet snel meer zien voetballen of tennissen, maar schaken kun je op die leeftijd nog wel. Maar waarom wachten tot je oud bent? Ook op jonge leeftijd beleef je veel plezier aan het schaakspel en je kunt het bijna overal spelen. Het enige wat je nodig hebt is een schaakbord en stukken. Bij Eeuwig Schaak staan die trouwens gewoon voor je klaar.

Wie wil leren schaken of het al kan en weer wil gaan schaken is welkom om 27 augustus in zaal 't Trefpunt in Rucphen (Raadhuisstraat 80), van 15.30-17.00 uur. Voor meer info of aanmelding kunt u terecht bij Cor Lazeroms, tel. 0165-342346, e-mail clazeroms@hotmail.com. De senioren beginnen wat later, op donderdagavond 5 september.

Voor degenen die al kunnen schaken hier een eenvoudige opgave om er weer even in te komen. Wat is in het afgebeelde diagram de beste zet voor wit?[l]