De finalisten Kees Mouws en Jos van Oers, maakten er iets moois van. Links de winnaar Kees Mouws. FOTO KEES VAN ZUNDERT
De finalisten Kees Mouws en Jos van Oers, maakten er iets moois van. Links de winnaar Kees Mouws. FOTO KEES VAN ZUNDERT Kees van Zundert

Zomercompetitie De Ketsers was weer Top

RUCPHEN - De banen van Jeu de boulesclub de Ketsers in Rucphen hebben heel wat te verduren gehad tijdens de zomercompetitie. Zowel tijdens de hitteperiode als de natte periode werd er stug doorgespeeld in zowel de doubletten met 8 teams als de drie poules enkelspel, tete a tete, met ieder 9 spelers. De tactieken moesten steeds worden aangepast, omdat bij de grote droogte de banen als beton speelden en na een regenbui alles weer anders was. Maar strijd werd er steeds onder grote belangstelling zeker geleverd.

Bij de doubletten waren er toch meerdere teams die kampioen zouden kunnen worden en het kwam dan ook op de laatste wedstrijd aan tussen team Jos van Kalmthout en Ton Crul en team Janus Suijkerbuijk en Wim van den Broek. Uiteindelijk trok het team Jos van Kalmthout en Ton Crul aan het langste eind.

Voor de tete a tete , kwamen de eerste 2 spelers van iedere poule in een halve finale en de winnaar van deze halve finales moesten hun finale spelen op de afsluitdag van deze competitie, 23 augustus. Spannende halve finales waren het en de resultaten er van zorgden ervoor dat het gemiddelde aantal pluspunten de winnaars bepaalden. De finale tussen Kees Mouws en Jos van Oers werd gespeeld op de eigen banen in het centrum van Rucphen. Er moest zelfs nog een VAR moment aan te pas komen, voor een eerlijke puntenverdeling !

De winnaar TĂȘte a TĂȘte 2019 is uiteindelijk geworden, Kees Mouws.

Na een feestelijk, komische prijsuitreiking kon ieder weer op weg naar de BBQ en bar. Een super gezellige avond in een tropische omgeving, ons clubhuis Agora!

Finaledag
De finaledag, is vooraf gegaan door een fietstocht door de schitterende Hoevense Beemden, uitgezet door Rom Martens en Wim Denissen en werd door de meeste leden met veel plezier en schitterend weer gereden.

Nog even en we moeten uitwijken naar een tijdelijke accommodatie in verband met het realiseren van het nieuwe dorpsplein, waar we nadien weer mooie banen kunnen gaan betrekken. Totaal toch een paar jaartjes geduld opbrengen, maar dat zal, de Ketsers kennende zeker wel lukken. [l]