De eerste training op de nieuwe atletiekbaan. FOTO MARK KAMPHUIS FOTOGRAFIE
De eerste training op de nieuwe atletiekbaan. FOTO MARK KAMPHUIS FOTOGRAFIE Mark Kamphuis fotografie

Senioren AVR'90 trainen op nieuwe baan

RUCPHEN - Na maanden noodgedwongen op de weg getraind te hebben gaf de gemeente vorige week groen licht om de atletiekbaan in gebruik te nemen. De officiële oplevering van het complex laat nog even op zich wachten maar de rondbaan mag al gebruikt worden.

In de Binnentuin verrijst een splinternieuw complex voor AVR’90 en de wielervereniging Willebrord Wil Vooruit. De atletiekbaan ligt binnen de wielerbaan. Er is een brug over de wielerbaan gebouwd zodat de atletiekbaan ook tijdens de trainingen van WWV veilig te bereiken is. Dit is geen overbodige luxe want de tempo’s op de wielerbaan liegen er niet om. Het spreekt voor zich dat er altijd gebruik gemaakt wordt van deze brug op het moment dat er getraind wordt de wielerbaan. Ook de contouren van het gezamenlijke clubgebouw voor WWV en AVR’90 zijn al zichtbaar. Het aantal rondjes dat gelopen wordt tijdens een training daalt met 25% omdat er nu op een 400 meterbaan getraind wordt. Dit vertaalt zich in minder en ruimere bochten, hetgeen fijner is voor de lopers. Bovendien is het fijner trainen op een kunststofbaan in plaats van een asfaltbaan. Een lang gekoesterde wens is hiermee in vervulling gegaan en de lopers liepen allemaal te stralen tijdens hun eerste training op de nieuwe baan. Bent u ook benieuwd hoe het voelt om op een kunststof baan te trainen kom dan gerust eens langs tijdens een van onze trainingen op maandag, dinsdag of donderdagavond. Maandag en donderdag beginnen de trainingen om 19:00 uur en op dinsdag een kwartiertje later. Op donderdagochtend trainen de dames-recreanten om half 10. Zij trainen tot nu toe alleen op de eerste donderdag van de maand op de atletiekbaan. De overige donderdagen trainen zij in het bos.

Jeugd
De jeugd moet nog even geduld hebben voordat het binnenterrein van de baan in gebruik genomen kan worden, maar als het zover is kunnen zij ook genieten van alle faciliteiten die de nieuwe baan biedt. [l]