Deelnemers en vrijwilligers Jeugdkamp DIOZ. FOTO MANDY VAN KUIJCK
Deelnemers en vrijwilligers Jeugdkamp DIOZ. FOTO MANDY VAN KUIJCK Mandy van Kuijck

VV DIOZ houdt geslaagd jeugdkamp

ZEGGE - Voetbalvereniging VV DIOZ uit Zegge hield in het weekend van 23 en 24 augustus weer haar jaarlijkse jeugdkamp voor de junioren van 9 tot 14 jaar.

Op vrijdag werden de 38 kinderen op Sportpark De Linden ontvangen en ingedeeld in 6 gemengde groepjes met elk een groepsleider. Nadat alle bedjes gereed waren gezet voor de nacht kon er worden begonnen met de spellen en tussendoor werd ook voor de inwendige mens gezorgd door de kinderen heerlijke frietjes met snack voor te schotelen. Op vrijdag was er levend tafelvoetbal, touwtrekken, een voetbaltoernooi, een voetbalquiz en als afsluiter een trip in het duister waarbij onderweg diverse vraagstukken dienden te worden opgelost. Na afloop van de trip stond er een vuurkorf gereed en werden heerlijke marshmallows geroosterd. Toen de vermoeidheid bij onze jongste deelnemertjes zichtbaar werd, werd het tijd om te gaan slapen en ook de overige kinderen volgden niet lang daarna.
Vroeg in de ochtend werd iedereen “subtiel” gewekt en was het tijd voor de ochtendgymnastiek onder leiding van Bas Jongmans en Paul Pesman. Eenmaal wakker, was het tijd voor een gezamenlijk ontbijt en konden de volgende spellen weer aanvangen. Het was wel duidelijk dat het korte nachtje er bij veel deelnemers (en begeleiders) er behoorlijk had ingehakt want het duurde wel even voordat iedereen goed wakker was. Gelukkig was het dusdanig lekker weer dat er ook vele waterspellen plaats konden vinden. Zo konden we sponsgooien en de waterestafette uitvoeren. Ook stond voetbalbowlen, puntenschieten, precisieschieten, skippyvoetbal en de dribbelestafette op het programma.

Fantastisch kamp
Zaterdag rond 12.30 uur kwam het programma ten einde en werden de prijzen uitgereikt waarna de kinderen (en begeleiders) moe maar voldaan weer naar huis konden gaan om daar hun bedje op te zoeken. Mede dankzij het schitterende weer en de inzet van de vele vrijwilligers beleefden de kinderen al met al een fantastisch kamp. DIOZ bedankt dan ook bij deze alle mensen die zich ingezet hebben voor dit geslaagde jeugdkamp. [l]