Zegs gemengd Zangkoor present in Dishoek. FOTO TOON OOMEN
Zegs gemengd Zangkoor present in Dishoek. FOTO TOON OOMEN selectie Toon Oomen

Veel waardering voor Zegs koor in Strandkerk Dishoek

ZEGGE - Elk jaar in de zomervakantie is het Gemengd Zangkoor Zegge aanwezig bij een dienst in de Strandkerk in Dishoek (Koudekerke).

De strandkerk werd in 1964 opgericht onder de bezielende leiding van aalmoezenier Jan Sweere. Aalmoezenier Sweere, die vijf jaar geleden overleed, was in Zegge bijzonder actief in het parochiewerk. Zodoende werd al bij de oprichting van de strandkerk een link gelegd tussen deze organisatie en het Gemengd Zangkoor uit Zegge.

Vorige week zondag was het de 55e keer dat het zangkoor op de uitnodiging vanuit Zeeland inging en een dienst ondersteunde in de Strandkerk. Deze kerk is deels in de open lucht. Het weer speelde erg mee, gevolg was dat meer dan honderd vakantiegangers, voornamelijk Nederlanders, Duitsers en Belgen, de dienst bijwoonden.

Vanwege recent overlijden van een van de koorleden en verhindering van enkele anderen, waaronder de organist/dirigent Marco Buijs, werd het een enorme uitdaging voor de aanwezige leden. Bovendien werd er, omdat muzikale ondersteuning ontbrak a capella gezongen. Onder leiding van Theo van Dijk, voorzitter van het koor, maakten de Zeggenaren veel indruk bij het aanwezige publiek, vanwege de wijze waarop de liederen werden vertolkt en gepresenteerd. [l]