Zondag Nationale Ziekendagviering in Rucphen

RUCPHEN - Het overkomt ons allemaal, vroeg of laat krijgen we persoonlijk of in onze directe relaties te maken met ziekte en beperkingen. Hierdoor kan ons leven van de ene op de andere dag ingrijpend veranderen.

Vanzelfsprekendheden vallen weg, onze zelfredzaamheid raken we tijdelijk of blijvend kwijt, we kunnen geïsoleerd raken van het leven van alledag. Op Nationale Ziekendag, die traditiegetrouw gevierd wordt op de tweede zondag in september, staan we hier bewust bij stil. Het thema "hart voor elkaar" vraagt om aandacht en hulp voor elkaar, om solidariteit, om daadwerkelijk meeleven. Ieders bijdrage is daarin welkom, samen kan er zoveel meer. Zo blijven we bouwen aan een samenleving, waarin plaats blijft voor iedereen.
In de parochiekerk H. Martinus te Rucphen zal op 8 september, tijdens de Woord- en Communieviering van 9.30 uur, dieper ingegaan worden op dit thema. Na de viering is er voor de genodigden een gezellige nazit in de Martinuszaal, onder het genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers. [l]