Molen De Hoop brengt verkoeling op een hele warme dag. FOTO JAN VAN DEN BROEK
Molen De Hoop brengt verkoeling op een hele warme dag. FOTO JAN VAN DEN BROEK Jan van den Broek

Cliënten dagbesteding St. Janshofke vinden verkoeling in molen De Hoop

SPRUNDEL - Het was een leuke verrassing voor de deelnemers aan de dagbesteding op die bijzonder warme dinsdagmiddag van 27 augustus. Op uitnodiging van de molen De Hoopvrijwilligers kwamen de cliënten van de dagbesteding na het middageten, te voet al of niet met rollator of rolstoel naar de “opgezeilde” molen.

Het was even passen en meten maar het lukte om allemaal een plekje te vinden. De gratis koffie/thee werd ingeschonken en de zelf meegebrachte koeken kwamen te voorschijn. Iedereen was blij dat ze voor een kleine twee uur de warmte konden ontvluchten en in een frisse molen konden luisteren naar onder andere molenverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Er moest thuis brood op de plank komen en dat betekende dat er gemalen graan moest worden. Daarom ’s nachts maar naar de molen, langs donkere paadjes en over sloten, werden graanzakken van 30 kg op de rug gedragen. En dat leverde natuurlijk problemen op. Iedereen zat muisstil te luisteren bij een buitentemperatuur van 33 graden terwijl het “onderin de molen” lekker fris was. Bij het tweede bakje koffie vonden de molenspeculaaskoekjes gretig aftrek. Met dank aan de molenvrijwilligers ging iedereen tevreden naar huis en buiten gekomen merkten ze pas hoe warm het was…..drukkend heet.

Molen geopend
Zaterdag 7 september is molen de Hoop van 9.00 uur tot 17.00 uur geopend tijdens het Molenerftoernooi van de Molenboulers van KBO Sprundel. Vanuit molen De Hoop worden tijdens het toernooi de lunchpakketten verzorgd en ook de prijzen worden door de Molenstichting geleverd, een mooie vorm van samenwerking in het kader van Beleef Sprundel. De boulers vinden het prettig dat ze op dinsdagmorgen altijd in de molen terecht kunnen. Op deze dag zijn boulers, bezoekers en molenliefhebbers natuurlijk welkom in de molen, voor een drankje of een rondleiding.
Vanaf 27 september kunt u ook stemmen voor de Rabo Clubsupport Actie op Molenstichting “De Hoop Sprundel”. Uw stem draagt dan bij aan het behoud van Molen de Hoop Sprundel…u mag zelfs twee stemmen op ons uitbrengen..
Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom in de molen. Op elke eerste en derde zaterdag van de maand is dit Rijksmonument ook tussen 11.00 uur en 14.00 toegankelijk voor het publiek. Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen of verenigingen kunt u ook op deze site, www.molensprundel.nl, terecht of stuur een mailtje naar molensprundel@gmail.com. [l]