Programma NEO

RUCPHEN – NEO kan terugkijken op ’n druk voorjaar, maar ook de komende maanden staat weer het nodige op het programma. En dan hebben we het nog niet over de voorbereidingen op ons jubileumjaar 2020, want dan bestaat NEO 140 jaar.

Inmiddels is Gerard Peeters gestopt als dirigent van het harmonieorkest van NEO. Tijdens de laatste repetitie vóór de zomervakantie hebben we Gerard verrast met een onverwacht afscheidsfeest, originele cadeau's en lovende toespraken. Inmiddels kunnen we ook melden dat (na een uitvoerige selectieprocedure, gesprekken en proefdirecties) net vóór de zomervakantie ‘de knoop is doorgehakt' v.w.b. de nieuwe dirigent van het A-orkest. Dat is Rob Sloekers geworden. Geen onbekende in de regio, want hij is ook dirigent geweest van St.Cecilia uit Zegge en KNA uit Schijf. Momenteel is hij dirigent van de concertharmonie van Muziekvereniging Roosendaal en fanfare Concordia uit Krimpen aan de IJssel, en nu dus ook van harmonie NEO Rucphen. We wensen Rob en NEO een bijzonder prettige en vooral muzikale samenwerking toe.

Oud-papier
Zaterdag 7 september a.s. wordt het oud-papier opgehaald in de bebouwde kom van Rucphen. Zorg er a.u.b. voor dat de oud-papiercontainers tijdig (8.30u) klaar staan op de daarvoor bestemde opstelplaatsen in uw straat, met de wielen naar de straatzijde. Plaats a.u.b. geen losse dozen of karton naast de kliko’s, maar probeer het ‘klein’ te maken zodat het toch in de container past (of vraag of het bij uw buren in de container mag). Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Nieuwe donateurs
Om onze mooie muziekvereniging ook financieel gezond te kunnen houden, zijn we op zoek naar nieuwe donateurs. Hiervoor houden we op donderdag 12 en 19 september wervingsacties. Tussen 19.30u en 20.30u zullen we op deze dagen op verschillende plaatsen in Rucphen muziek maken en mogelijk ook bij u aanbellen, met de vraag of u donateur wilt worden van NEO. Met uw steun kunnen we het instrumentarium en niveau van onze muziekvereniging op peil houden, de opleidingskosten beperkt houden en diverse activiteiten organiseren. Mocht u ons om wat voor reden dan ook gemist hebben tijdens bovengenoemde data en wilt u toch graag donateur worden van onze muziekvereniging, dan kunt u dat ook kenbaar maken via onze website: www.harmonieneo.nl

Concert
Op zaterdag 5 oktober staat een uitwisselingsconcert gepland. Behalve NEO zullen ook harmonie Terheijden en muziekkapel Benegrenska optredens verzorgen. Aanvang 20.00u in Agora. U bent uiteraard van harte welkom.

GMC
Op zaterdag 2 november staat het GMC (Gemeentelijk Muziek Concours) gepland. De organisatie is dit jaar in handen van KNA Schijf. Zij hebben het initiatief genomen om het GMC dit jaar niet in sportcentrum Laco ‘De Vijfsprong’ te organiseren, maar in Agora Rucphen. De zaal leent zich daar naar verwachting uitstekend voor en de financiële bijdrage van de verenigingen kan hierdoor laag blijven. Nadere info volgt ter zijner tijd.

Rikavonden
De ‘r ‘ zit weer in de maand, dus gaan ook de rikavonden van NEO weer van start. De eerstvolgende staat gepland op vrijdag 20 september (vervolgens 11 okt; 15 nov; 13 dec; 17 jan; 14 febr; 20 maart en 17 apr). Deze rikavonden worden gehouden in de foyer van Agora; inschrijven kan vanaf 19.00u; start rikken om 19.30u. U hoeft geen lid of donateur te zijn van NEO om deel te kunnen nemen. [l]