Viering Sprundel 75 jaar bevrijd

SPRUNDEL - Dit jaar wordt herdacht dat Sprundel 75 jaar geleden, in de nacht van 28 op 29 oktober, bevrijd is van de Duitse overheersing. Van 26 oktober tot en met 3 november wordt dit in Sprundel groots gevierd.

Wij hebben al een aantal aanmeldingen voor de Bevrijdingsoptocht op 3 november. Zo doen onder andere al mee, het gilde, de scouting, Carmencita de Parel, le petit harmonie, Adrie Rens met zijn vriendengroep met rollend oorlogsmaterieel van de Timberwolves (onze bevrijders) en een groep ouders met kinderen.
Wij zoeken nog groepen, gezinnen of groepen van gezinnen of individuele deelnemers die mee willen doen met deze Bevrijdingsoptocht. We willen in de optocht de sfeer terughalen van de optocht die ook in mei 1945 door Sprundel heeft getrokken. Een stoet met zeer bescheiden middelen. Platte wagens met paard ervoor die waren aangekleed met takken en die samen met de volwassenen en de kinderen iets uit beelden van de oorlog en de bevrijding. Zoals onder andere vertrekkende Duisters met een koei achter de wagen, Radio Oranje, feestvierende inwoners, de vrede, vluchtelingen die met (oude) huisraad terugkomen, gevangenen, spelende kinderen ect.
De platte wagens met paarden zijn geregeld. Daarnaast hebben we voor groepen of individuen kruiwagens, een duwwagen, een bolderkar, Radio’s, koffers en huisraad uit die tijd te leen. Het kan natuurlijk ook om mee te doen met versierde paarden, pony’s, fietsen, bijvoorbeeld tot tank verbouwde skelters etc. [l]