Basisschool Het Palet zoekt dringend biebvrijwilliger(s)

RUCPHEN- De Bibliotheek VANnU en Het Palet werken nauw samen om van alle leerlingen betere lezers én mediawijze kinderen te maken. De Bibliotheek op School brengt de bibliotheekboeken en lees-media-advies op school. De schoolbibliotheek is één van de belangrijke instrumenten voor leesbevordering op school. De collectie bestaat uit leesboeken, informatieve boeken, strips, prentenboeken, voorleesboeken en dichtbundels speciaal voor kinderen van 4-12 jaar.

Natuurlijk heeft de school mensen nodig die het mogelijk maken om de bibliotheek tijdens schooltijden te beheren. Vrijwilliger bij de schoolbibliotheek betekent:
kinderen helpen bij de uitleen en inname van boeken, kinderen helpen met het zoeken van boeken, werken met een scansysteem om boeken in te nemen en uit te lenen en opruimen van boeken en zorgen dat de schoolbieb netjes blijft. De schoolbibliotheek is op dit moment iedere maandag- en vrijdagochtend geopend. Andere dag(delen)en zijn in overleg ook mogelijk.

Biebvrijwilligers gezocht
Onlangs hebben de twee (ook in de schoolbieb) zeer actieve conciërges Het Palet helaas verlaten. Daarom is de Daltonschool DRINGEND op zoek naar bibliotheekvrijwilligers.
Draagt u de schoolbibliotheek een warm hart toe en lijkt het u fijn om samen met de kinderen en de leerkrachten ervoor te zorgen dat de schoolbieb een succes blijft? Geef u dan op als vrijwilliger bij de schoolbieb. U kunt zelf aangeven welke dagdelen of welke tijden u kunt helpen met de schoolbieb.

Voor de Bibliotheek op School zoekt Het Palet naar mensen die:
- beschikbaar zijn op twee ochtenden per week (van 1-1,5 uur), als er zich meerdere vrijwilligers aanmelden, kan dit op toerbeurt;
- bereid zijn om samen te werken;
- bereid zijn om zich te verdiepen in het kinderen leren wegwijs maken in de schoolbibliotheek;
-bereid zijn de schoolbibliotheek netjes te houden.
Voor alle vrijwilligers volgt er een instructie van een leesconsulent van Bibliotheek VANnU.

Voor aanmelden en informatie kunt u contact opnemen met leescoördinator Desiree van Disseldorp d.v.disseldorp@paletrucphen.nl of directeur Susanne Hansen-Commandeur: s.commandeur@paletrucphen.nl. [l]