De laatste groep van RAS fietstocht vertrekt. FOTO JAN VAN BROEKHOVEN
De laatste groep van RAS fietstocht vertrekt. FOTO JAN VAN BROEKHOVEN Jan van Broekhoven

RAS fiets-puzzeltocht groot succes

RUCPHEN - Afgelopen donderdag gingen de RAS leden niet als groep rijden, maar moesten de RAS leden zelf de route rijden. Vanaf half 2 werd er vanuit Agora vertrokken in groepjes van 4 tot 6 personen met de route, die ze zelf moesten uitzoeken.

Onderweg waren er nog de nodige opdrachten en moesten ze goed opletten, anders misten ze vragen. De route liep via onze mooie bossen richting België, waar een controlepoist was gevestigd en de fietsers een uitgebreide vragenlijst kregen, die ter plekke moesten worden ingevuld en bij inlevering van de antwoorden kregen ze het tweede gedeelte van de tocht. Het weer viel alles mee. Het was droog ondanks dreigende luchten en diegene die het niet vertrouwden hadden voor de zekerheid maar een terras opgezocht, want ook daar was rekening mee gehouden. Ongeveer 4 uur kwamen de eerste fietsgroepen terug en voor 5 uur was iedereen weer aanwezig. Ondertussen waren ook de leden gekomen, die niet mee fietste, maar alleen maar kwamen barbecueën. Een grote groep om te barbecueën en iedereen was door het fietsen hongerig geworden. De bakkers hadden het dan ook druk om al het vlees te bereiden. Alles liep voortreffelijk en iedereen had het naar zijn zin. Ook het ijsbuffet was een groot succes.
Daarna kwam de prijsuitreiking. Altijd heel erg spannend. Geen enkele groep was verkeerd gereden en daardoor waren de verschillen erg klein. Een groep had alle vragen goed beantwoord en zij werden dan ook de winnaars. Wim van de Broek mocht namens zijn groep de wisselbeker in ontvangst nemen. Voor de rest van de groep was er een heerlijke fles wijn gebotteld door Wim van Meel. Heel origineel en wij zijn benieuwd naar de reacties van de winnaars. De tweede en derde prijs hadden een punt minder en zij hadden een mooie taart. De dames van de derde prijs besloten om de volgende dag bij Adrie koffie te gaan drinken en van de gewonnen prijs te genieten.
Kortom een leuke middag en avond en de voorzitter bedankte iedereen voor zijn inzet en gezelligheid en wat de leden betreft hopelijk volgend jaar weer. [l]