Groepsfoto FC Brabantia.
Groepsfoto FC Brabantia. F.C.Brabantia

FC Brabantia kan nog leden gebruiken

RUCPHEN - Zaterdag stond er weer een mooie rit gepland. De route is wederom door route expert Gerard uitgezet. De GPX-file is voor iedereen beschikbaar via onze prachtige website www.fcbrabantia.nl. Neem eens een kijkje en laat je verrassen.

De voorspellingen waren niet best. Vandaar het voorstel om de route in te korten naar Lage Zwaluwe, koffie te gaan drinken in de prachtige kerk en bidden dat het droog zal blijven. Verzamelen om 09.30 uur bij de Vijfsprong. De opkomst was niet groot. Er werd beslist om gezamenlijk te rijden en om het tempo aan te passen aan de B-leden. Ter informatie: Het oudste lid van de B is 75 Jaar en nog steeds iedere week actief!

Onderweg werd de lucht steeds donkerder. Dus wederom overleg, "laten we maar in Klundert koffie gaan drinken anders rijden we het slechte weer tegemoet". Zo gezegd, zo gedaan. Richting Klundert helaas pech onderweg. Gerard rijdt zijn achterband lek. Band verwisseld en weer verder. Alsof het niet genoeg pech was voor Gerard kreeg hij bij het benzinestation in Klundert nog een keer een lekke band. Geluk bij een ongeluk, want het begon heel hard te regenen en wij stonden gelukkig droog. Twee binnenbanden had Gerard niet bij zich, dus moest het lek worden opgezocht en de band geplakt. Gerard was blij met de hulp van de andere leden en stelde voor om een klein stukje verderop koffie te gaan drinken. Tijdens de koffie werd er uitvoerig gesproken over de nieuwe MTB route welke door onze club wordt georganiseerd en gepland. De Rogelli Veldtoertocht. Traditioneel wordt deze veldtoertocht gereden op de 1e zondag van december, zo ook dit jaar. Dit jaar is dat op zondag 1 december. Een aantal leden is op dit moment al volop bezig met de voorbereidingen. Meer informatie over deze geweldige Rogelli Veldtoertocht volgt later. Gezien het weer daarna direct naar huis. Iedereen is droog en veilig thuisgekomen. Uiteindelijk hadden we toch nog ruim 67 kilometer gefietst. Fietsen schoon gespoten. Die staan weer klaar voor de volgende rit. Het was wederom gezellig. Tot de volgende keer.

Ook een keer meerijden

U bent van harte welkom! Kom gerust langs en sluit aan, we kunnen nog een aantal leden gebruiken. Wij starten iedere zaterdag vanaf Laco sportcentrum De Vijfsprong in Rucphen. De route en tijden staan op onze website. https://www.fcbrabantia.nl/rittenschema-3/[l]