Het dames 7-tal van SV Sprundel. FOTO R. PEETERS
Het dames 7-tal van SV Sprundel. FOTO R. PEETERS R. Peeters

Dames SV-Sprundel spelen KNVB-competitie 7-tal

SPRUNDEL - Afgelopen vrijdag is door een aantal dames van SV Sprundel met een 7-tal de aftrap gegeven in de KNVB-competitie. Dit vanwege het bijzonder verheugende feit dat er een groot aantal nieuwe damesleden bij de Sprundelse club verwelkomd mochten worden. Vanwege het daardoor ontstane grote spelersaanbod is gekozen om een extra team in te schrijven voor de vrijdagavond, zodat eenieder aan de speelminuten komt.


In dit basiselftal van 7x7 zitten een aantal vaste spelers. Er is besloten om de veteranen-dames als basis te kiezen voor dit 7-tal, vanuit het damesteam van zondag wordt het team dan verder aangevuld.
Het principe van het 7-tal voetbal is als volgt: er worden op dezelfde avond met 4 teams 3 wedstrijden onderling gespeeld, als in een competitie.
Afgelopen vrijdag werd door de SV-Sprundel dames voor de 1e keer acte de présence gegeven bij The Gunners in Breda. Vol goede moed en met een dosis gezonde spanning werd met 9 speelsters naar Breda vertrokken, want voor sommige dames was het weer een aantal jaren geleden dat ze op het voetbalveld hadden gestaan. Onder de dames van de diverse teams was er een gezonde strijd. De competitie liep eigenlijk een beetje gelijk op, zodat het een hele enerverende en spannende avond is geworden. Het was bijzonder leuk om al deze sportieve dames bezig te zien. Na de wedstrijden is er gezellig nog wat gedronken in de kantine van The Gunners.

Programma
Op 20 september a.s. wordt er een 7-tal competitie op de Sprundelse velden gespeeld. Iedereen is welkom om onze dames aan te komen moedigen. Aanvang van de wedstrijden is om 19.30 uur. De kantine van SV Sprundel zal die avond ook voor publiek geopend zijn. [l]