Steunpunten uit Rucphen gaan op pad naar Beekse Bergen

RUCPHEN - In 2019 is het feest voor alle steunpunten in Rucphen. Zij vieren namelijk allemaal een jubileum. Schijf bestaat 15 jaar, Sprundel 20 jaar en Rucphen maar liefst 30 jaar. Daarom sluiten zij op vrijdag 20 september de deuren om met alle bewoners, bezoekers, vrijwilligers en medewerkers op pad te gaan naar de Beekse Bergen.

Met drie volle touringcars gaan zij op weg naar Hilvarenbeek. In totaal gaan er 130 mensen mee, waaronder ook wethouders Suzanne Breedveld en Laura Mathijssen. Samen met nog twee beleidsmedewerkers van Gemeente Rucphen zetten zij zich die dag in als vrijwilligers om de mensen te begeleiden.

Hulp van andere organisaties

De steunpunten maken deel uit van Groenhuysen, maar zij krijgen voor dit uitje hulp van andere organisaties. Zo moeten de thuiszorgorganisaties de klanten die thuiszorg ontvangen al vroeg gaan verzorgen. Ook de taxi’s moeten eerder aanwezig zijn, want de bus vertrekt om 9.00 uur. In iedere bus gaat een ranger van Beekse Bergen mee om uitleg te geven over het park en de dieren. Verder sponsoring van een leuk aandenken in de vorm van een tasje en trakteren de wethouders iedereen op een lekkere koek bij de koffie én ontvangen alle deelnemers ook nog een lunchpakket.

Overige festiviteiten

Steunpunt Schijf vierde hun jubileum al in maart met de bewoners, bezoekers en vrijwilligers. Ook in Sprundel en Rucphen zijn er later in het jaar nog festiviteiten. Zo is er op iedere locatie een officiële receptie waar leuke activiteiten met de bezoekers plaatsvinden. De activiteiten verschillen per locatie, onder andere muziekmiddagen, beauty-verwendag, high tea, chinees buffet, goochelaar en een muziekbingo.[l]