Kring KBO Gemeente Rucphen op zoek naar Ouderenadviseurs

RUCPHEN - De Kring KBO van de gemeente Rucphen heeft, naast alle activiteiten die georganiseerd worden binnen de gemeenschappen, de laatste jaren een mooie taak of liever de mogelijkheid om aan belangenbehartiging te doen. Het is een grote noodzaak onze medemens te ondersteunen in de huidige ingewikkelde maatschappij waar samenwerking met de vele instanties gewenst is. Wonen, Zorg, Welzijn en Veiligheid is een groot goed, onderling in de verschillende dorpen, buitenaf maar zeker ook in de wijken. Daarom een oproep aan diegenen die enige kennis maar ook de ambitie hebben en het sociale hart op de juiste plaats hebben.

In de laatste drie maanden van dit jaar staan vanuit KBO-Brabant een aantal cursussen in de planning. Het gaat om vrijwilligers die zich ondersteunend willen inzetten voor de ouderen in onze samenleving met name binnen onze gemeente.

De inhoud van de cursussen zijn, starterscursus belasting invulhulp, opleiding bestaat uit een dag, in de volksmond gezegd het invullen van de belasting formulieren, werkzaamheden meest in het voorjaar. Cursus cliënten ondersteuner, deze cursus bestaat uit drie dagen. Deze bestaat uit ouderen privé te ondersteunen bij een hulpvraag in de WMO b.v. Huishoudelijke Hulp, Deeltaxi.

De cursus aanvullende thuisadministratie Vrijwillig Ouder Adviseur eveneens een cursus van een dag. Deze bestaat hoofdzakelijk het bijstaan binnen de administratie van ouderen die jaarlijks binnenkomen. Kortom alles op orde bewaren. Cursus Vrijwillig Ouderen adviseur duurt 3 dagen. Deze gaat over ouderen advies geven over diverse zaken, kan zijn het aanvragen van een rijbewijs of paspoort, kortom de wegwijzen naar de vele instanties. De cursussen worden gegeven in de periode van eind oktober tot medio november. Het zijn hele mooie cursussen die je in het heden brengen van de vele ontwikkelingen die er zijn. Het is eveneens een mooie invulling van de vrije tijd, deze is door jezelf in te vullen op afspraak met de mensen die een beroep op U willen doen. Dankbaar en ondersteunend naar alle ouderen binnen onze gemeente.

Mocht je interesse hebben dergelijke cursus te volgen, ook al ben je (nog) geen KBO-lid neem vrijblijvend contact op met Cees van Oorschot, tel. 0165.383301. E-mail: cees.van.oorschot@kpnmail.nl[l]