KBO leden betreden het pontje voor de oversteek van de Waal. FOTO THEO HAGEDOORN
KBO leden betreden het pontje voor de oversteek van de Waal. FOTO THEO HAGEDOORN Theo Hagedoorn KBO Rucphen

Fietsfanaten KBO Rucphen genieten van mooie tocht door de Betuwe

RUCPHEN - Donderdag 12 september verzamelden de echte fietsliefhebbers, rond kwart over acht, met hun fietsen achterop de auto’s, voor het rijden van een fietstocht door de Betuwe. Vanwege slecht weer op woensdag 11 september werd deze tocht één dag uitgesteld.

Om half negen werd er vertrokken richting Beesd, om aldaar op het dorpsplein de auto’s te parkeren. In Uitspanning De Nootenboom werden we ontvangen en welkom geheten in het Betuwe-land. Na deze onderbreking werden de fietsen van de fietsendragers gehaald en vertrokken de deelnemers al fietsend richting Zaltbommel, alwaar de imposante hangbrug over de Waal genomen moest worden om verder te fietsen naar Kerkdriel. Onderweg werd er even gestopt om de meegebrachte boterhammen te nuttigen. In Grand Café Opa Pietje, in het kleine winkelcentrum van Kerkdriel konden de deelnemers terecht om hun dorst te lessen. Na een half uurtje ging het verder door het vogelrijke uiterwaardengebied naar Heerewaarden. Met het pontje Varik-Heerewaarden werd de Waal overgestoken. Tussen de fruitboomgaarden was het mooi en rustig fietsen. Er werd verder gereden in de richting Tiel, waarna de Lingeroute werd gevolgd naar Geldermalsen om vervolgens na een 80 kilometer fietstocht terug te keren naar Beesd.

Om de files op de terugweg te mijden werd er in de Uitspanning De Nootenboom eerst ter afsluiting van het zomerseizoen, een diner geserveerd. Na genoten te hebben van dit overheerlijke diner, dankte onze voorzitter Elly Konings, de aanwezigen voor hun deelname aan al onze gehouden activiteiten in de afgelopen periode. De aanwezigen konden dit zeer waarderen en complimenteerden het bestuur voor hun geweldige inzet. Na nog even nagepraat te hebben, werd in het begin van de avond de auto gepakt om weer huiswaarts te keren.

Komende activiteiten

Zaterdag 28 september het Seniorencafé en op zondag 6 oktober de viering van de Nationale Seniorendag, met een middag vol muziek, humor, gezelligheid en natuurlijk een lekkere lunch, taart en hapjes, waarvan de opgave voor deelname van onze KBO leden sluit op 28 september. Beide activiteiten worden gehouden in Feesterij 't Trefpunt in Rucphen. Voor KBO leden met een beperking is het mogelijk om opgehaald en thuis gebracht te worden. Graag dit aangeven bij de opgave bij uw contactpersoon.[l]