Ad Bruijns voorzitter van Eeuwig Schaak

RUCPHEN - In een korte ledenvergadering is Ad Bruijns vorige week gekozen tot voorzitter van Eeuwig Schaak. Ad Bruijns, wonend in Roosendaal, maar geboren in Rucphen en al vele jaren lid van Eeuwig Schaak, heeft behoorlijk wat bestuurlijke ervaring in de schaakwereld en is ook voorzitter van de Noord-Brabantse SchaakBond (NBSB). Die functie bekleedt hij sinds 6 september jongstleden, nadat hij eerder al een periode van 12 jaar voorzitter van de NBSB was geweest.

Verder is hij betrokken bij de organisatie van talloze schaakevenementen en heeft hij ook ervaring als voorzitter van De Pion uit Roosendaal. Je kunt bijna zeggen dat er in Brabant geen schaker rondloopt die Ad Bruijns niet kent en ook met de landelijke bestuurders van de KNSB is hij bijzonder goed bekend. Een bestuurlijk zwaargewicht dus, die je dit “klusje” wel kunt toevertrouwen. Aan Ad de taak om Eeuwig Schaak de toekomst in te loodsen in een tijd dat de schaaksport in Nederland het niet makkelijk heeft en weinig media-aandacht krijgt.

Programma

Het programma voor de Avondcompetitie voor komend seizoen is inmiddels ook bekend. Voor Eeuwig Schaak ziet er dat als volgt uit: Donderdag 24 oktober: Eeuwig Schaak-Schaakhoeve; Donderdag 14 november: Eeuwig Schaak-De Raadsheer B; Vrijdag 6 december: Staunton-Eeuwig Schaak; Donderdag 23 januari: Eeuwig Schaak-RSG C; Dinsdag 11 februari: De Baronie D-Eeuwig Schaak; Donderdag 19 maart: Eeuwig Schaak-De Stukkenjagers D; Dinsdag 21 april: Unk-Eeuwig Schaak.

Stuk voor stuk vertrouwde tegenstanders, met uitzondering van De Stukkenjagers uit Tilburg, een club waar Eeuwig Schaak zelden tegen speelt. En opvallend: dit seizoen geen wedstrijd tegen het B-team van BSV uit Bergen op Zoom, een team waartegen Eeuwig Schaak de afgelopen jaren elk seizoen wel tegen speelde en waartegen Eeuwig Schaak het doorgaans (soms heel verrassend) goed tegen deed. Het B-team van BSV speelt dit seizoen in een hogere klasse.[l]