Leerzaam thema bij KBO Sprundel 'Veilig in het Verkeer'

SPRUNDEL - Een mooi en leerzaam thema 'Ouderen Veilig in het Verkeer' op woensdagmiddag 25 september.

Zo’n 28 ouderen hadden zich opgegeven en gekomen om deze middag bij te wonen in het theorie lokaal van Rijschool Peter Jansen. De instructeur gaf uitleg over de vele gevaarlijke situaties hier binnen onze eigen gemeenschap. Zowel voor voetgangersfietsers rolstoelen, scootmobielen en automobilisten. Daar was het om te doen, de ouderen met rijbewijs en diegenen die zijn aangewezen op een ander vervoermiddel. De 30 km zones, het van rechts voorrang verlenen en noem maar op.

Rijvaardigheidstest

Na deze uiteenzetting en de vragen die werden gesteld werd eenieder na een kop koffie op de proef gesteld en moet een rijvaardigheidstest worden afgelegd. Velen waren gezakt, hetgeen de instructeur vooraf had aangekondigd. Een middag die zeker voor herhaling vatbaar is. Het bestuur is bereid i.s.m. rijschool Peter Jansen nog een middag te beleggen. Er is reeds een wachtlijst aangelegd, diegenen die hier mede aan willen deelnemen kunnen zich aanmelden bij Cees van Oorschot, een datum volgt later. Advies van het bestuur, "doen".

Ouderenmiddag

Op vrijdag 4 oktober organiseren De KBO, Dorpswerk en St. Janshof gezamenlijk de ouderenmiddag in De Trapkes. Het beloofd een mooie middag te worden met koffie/thee met iets lekkers, een consumptie en hapjes. Er zal een kort thema zijn en amusement. De ouderen dag is voor alle ouder dan 50 jaar gratis toegankelijk. De zaal gaat open om 13.00 uur, begint om 13.30 uur. Hopelijk komen vele naar deze middag om gezellig samen te zijn.[l]