Knutselclub en Kookclub zoeken vrijwilligers

RUCPHEN - Om de kinderactiviteiten na de herfstvakantie door te laten gaan, is Agora op zoek naar mensen die de activiteiten willen vormgeven en begeleiden. Het gaat om de knutselclub en kinderkookclub die beide na de herfstvakantie weer van start gaan.

Knutselclub woensdagmiddag

De knutselclub biedt op woensdagmiddag voor de kinderen uit Rucphen anderhalf uur plezier. Bij de knutselclub bedenken en maken de kinderen te gekke, bizarre, mooie, afzichtelijke, ondenkbare en onmogelijke kunstwerken! Ze tekenen, schilderen, timmeren, knopen, kliederen en knutselen iedere keer weer nieuwe bedenksels. De vrijwilligers helpen de kinderen met het maken van hun meesterwerken.

De knutselclub start op woensdagmiddag 23 oktober en is voor jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar. Kinderen krijgen via de scholen nog bericht en moeten zich aanmelden via: agoog@agorarucphen.nl.

Kookworkshops dinsdag- of donderdagmiddag

De kinderkookworkshops gaan na de herfstvakantie 1 keer per maand van start. Gelukkig zijn er al een aantal actieve vrijwilligers die hieraan meehelpen, maar een drietal erbij zou erg fijn zijn. De kinderkookworkshops worden per leeftijdsgroep aangeboden. Elke maand is er op dinsdagmiddag 1 kookworkshop voor 1 bepaalde leeftijdsgroep. Per jaar hebben we 6 workshops. Omdat deze workshops meestal erg vol zitten, moeten we vaak twee keer koken. Dan is het koken op dinsdag- en donderdagmiddag. Dus in totaal 12 workshops.

Van te voren stellen de vrijwilligers de menu’s samen en maken een boodschappenlijstje. Ze halen de boodschappen en maken een plan wie wat gaat doen. Tijdens de workshop begeleiden de vrijwilligers de kokende kinderen en geven hier en daar tips. Het wordt een gezellige middag en aan het eind van het harde werken, gaan de kinderen en vrijwilligers samen eten.

Vrijwilliger worden

Mocht je interesse hebben om vrijwilliger te worden? Vraag om meer informatie bij Maria Timmers van Agora Rucphen via 0165-224160 of via agoog@agorarucphen.nl. [l]