Boswandelen voor Alzheimer bij Road Runners Rucphen

RUCPHEN - Afgelopen zondag 29 september organiseerde Road Runners Rucphen een gezellige 'Boswandeling' in de Rucphense bossen met als doel geld op te halen voor Alzheimer Nederland. Dementie en Alzheimer zijn ziektes waar helaas bijna elke familie en vriendenkring mee te maken krijgen. Een ziekte die, mede door de vergrijzing, de komende jaren sterk blijft toenemen.

Ondanks de voorspelde regenbuien en harde wind trotseerden toch nog een kleine 100 deelnemers de elementen en doneerden allen hun inschrijf geld, soms meer, voor het goede doel namelijk onderzoek mogelijk maken tegen deze nare ziekte.

Met 40 deelnemers op de 10 kilometer was dit de populairste afstand, 31 wandelden de 5 kilometer en op de 15 kilometer zagen we 25 wandelaars passeren. Met z'n allen hebben ze in totaal maar liefst 930 kilometer gewandeld. De deelnemers hadden veel waardering voor de perfecte organisatie en dankten de vrijwilligers voor hun inzet.

Wij danken de bekende discounter in Rucphen voor het gratis beschikbaar stellen van de koffie, thee, bananen en pakjes drinken, we danken de wandelaars voor hun deelname en extra donaties en natuurlijk de Road Runners Rucphen wandelgroep voor het organiseren van dit prachtige evenement.[l]