Concert met NEO, Terheijden en Benegrenska goede voorbereiding op GMC

RUCPHEN - Diverse geledingen van NEO bereiden zich voor op het Gemeentelijk Muziek Concours (GMC) van 2 november. Dit jaar is de organisatie in handen van fanfare KNA uit Schijf.

Enkele jaren geleden is al het e.e.a. veranderd aan o.a. de opzet van het programma en de aankleding van de zaal (c.q. sporthal) om het in eerste instantie voor het publiek, maar daarnaast ook voor de deelnemers een wat meer eigentijds en aantrekkelijker karakter te geven. Dit jaar is om diverse redenen zelfs voor ’n andere locatie gekozen dan de sporthal, namelijk de theaterzaal van Agora in Rucphen. Tevens is er ’s middags gelegenheid voor optredens van diverse opleidingsgroepen en jeugdorkesten van de verschillende muziekverenigingen. We hopen dat het publiek zaterdag 2 november ook de weg naar het GMC in Agora Rucphen weet te vinden.

Oud-papier

Zaterdag 5 oktober wordt wederom oud-papier opgehaald in de bebouwde kom van Rucphen. Zorg er a.u.b. voor dat de oud-papiercontainers tijdig (8.30u) klaar staan op de daarvoor bestemde opstelplaatsen in uw straat, met de wielen naar de straatzijde. Plaats a.u.b. geen losse dozen of karton naast de kliko’s, maar probeer het ‘klein’ te maken zodat het toch in de container past (of vraag of het bij uw buren in de container mag). Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Concert 5 oktober

Harmonie NEO uit Rucphen en Harmonie Terheijden (uit de gelijknamige plaats) verzorgen zaterdag 5 oktober een uitwisselingsconcert in de theaterzaal van Agora in Rucphen. Beide orkesten hebben sinds ongeveer een maand een nieuwe dirigent (niet dezelfde overigens). Bijzonder interessant dus om deelgenoot te zijn van hun eerste optredens. Voor het A-orkest van NEO onder leiding van Rob Sloekers is dit tevens een goede voorbereiding op het GMC van 2 november. Na het optreden van deze twee harmonieorkesten staat bovendien een muzikale toegift door muziekkapel Benegrenska op het programma. Deze kapel is opgericht in 2015 en staat onder leiding van Gerard Peeters (jawel, de vorige dirigent van NEO). Benegrenska brengt een uitgebreid programma in de Mährische, Böhomische en Egerländer stijl, maar maakt soms ook een verrassende uitstap naar andere stijlen. De muzikanten komen uit de grenstreek rondom Essen, Achtmaal en Rucphen. Het concert begint zaterdag 5 oktober om 20.00 uur, maar uiteraard kunt u al eerder terecht in de foyer van Agora. We hopen u te mogen begroeten op deze muzikale avond. De toegang is gratis.

Concours The Butterflies

Zondag 6 oktober nemen onze majorettes The Butterflies deel aan een majorettewedstrijd in Sint-Oedenrode. Alle onderdelen hebben zich al geplaatst voor de Brabantse Kampioenschappen op 9 en 10 november in Waalwijk, maar zo’n extra concours is toch altijd nuttig om wedstrijdervaring op te doen en een goed moment om te beoordelen hoe het optreden gaat. Alvast veel succes allemaal![l]