Gezellig dagje uit voor de Dag van de Ouderen van KBO-Zegge. FOTO CEES COPPENS
Gezellig dagje uit voor de Dag van de Ouderen van KBO-Zegge. FOTO CEES COPPENS Cees Coppens

Dag van de Ouderen gevierd door KBO-Zegge

ZEGGE - De 37 KBO leden werden op donderdag 3 oktober meegenomen naar de tijd van de straatorgels en Belgische danszalen naar Entertainmentmuseum Orgelmuseum “Dansant” en Soet & Vermaak Kermismuseum in Hilvarenbeek.

Op aanraden van Jan Wetzer bestuurslid en onze secretaris Cees Coppens reisden we op donderdagmorgen om 11.00 uur af met in 9 auto’s naar de Herberg “In den Bockenreyder” te Esbeek, waar wij allervriendelijkst ontvangen werden door de gastvrouwen aldaar.

We mochten met z’n allen een lunchgerecht uitzoeken met Koffie of thee. De herberg staat bekend om zijn uitsmijters met vijf , drie of twee eieren met spek en kaas. De leden werden deze keer getrakteerd op de lunch vanwege de Dag van Ouderen. Het was goed toeven in de oergezellige herberg met veel bezienswaardigheden zoals het café meer dan 100 jaren oud iets verder op het terrein waar in het verleden heel wat afgespeeld heeft zoals de overbekende smokkelbendes. Nadat iedereen naar volle tevredenheid had gegeten werd er buiten een groepsfoto gemaakt van de hele groep.

Al snel stapten we weer in de auto om vervolgens af te reizen naar Hilvarenbeek, op naar het Kermismuseum. “Boeren, burgers en buitenlui….”, riep de gastheer en daarmee zaten we ineens in een kermiswereld van ver terug in de tijd.

Op humoristische wijze beleefden onze leden de fascinerende kermiswereld anno 1920. De toekomst werd voorspeld, krachten werden gemeten waarbij Ria en Adrie de kop van jut wisten te raken. Er werd genoten van de imponerende en tevens grootste kermis-façade van de wereld . We beleefde de sfeer van 1920 , onze kindertijd kwam bovenborrelen terwijl wij verwend werden met wafels, poffertjes en suikerspinnen en advocaatje met slagroom. Tussendoor was het lachen , gieren en brullen .. Na dit bijzondere vermaak werden we verwacht in het orgelmuseum met prachtige orgels, mahonie, kristal en spiegels die de sfeer bepaalde. Het zien en horen van het Mortier orgel van maar liefst 50 m2 en het mechanische Robot- orkest ( uniek in Europa)dwong respect af en veel bewondering. Iedereen vond deze dag een onvergetelijke belevenis …Jan en Cees hadden niks te veel gezegd Bedankt mannen…volgende keer mogen ze ons weer verrassen. [l]